SyrianAir, İstanbul uçuşlarına yeniden başladı

Suriye’nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi SyrianAir, uzun bir aranın ardından İGA İstanbul Havalimanı seferlerine yeniden başladı. Şirket, Şam Uluslararası Havalimanı’ndan İstanbul’a haftada 5 gün düzenli uçuş gerçekleştirecek.
İlk uçuş 10 Haziran Salı günü saat 19:30’da Şam’dan İstanbul’a yapıldı. İGA İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen karşılama töreninde konuşan İGA İstanbul Havalimanı Ticaret Direktörü Fırat Ocak, SyrianAir’in yeniden İstanbul’a uçuş başlatmasının hem havacılık sektörü hem de bölgesel ulaşım açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.
Ocak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Haftada 5 gün düzenlenecek Şam–İstanbul seferleri ile iki ülke arasındaki hava ulaşımı yeniden güçlenirken, İGA İstanbul Havalimanı olarak uluslararası yolcularımıza daha geniş bir uçuş ağı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bugünkü uçuş, sadece yeni bir rotanın başlangıcı değil, aynı zamanda yeniden kurulan bağların, büyüyen ortaklıkların ve paylaşılan fırsatların bir sembolüdür.”
Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaş ve ardından gelen uluslararası yaptırımlar nedeniyle faaliyetlerini büyük ölçüde azaltmak zorunda kalan SyrianAir, 2024 yılı Aralık ayında iç hat uçuşlarına, 2025 yılı Ocak ayında ise bazı uluslararası uçuşlara yeniden başlamıştı.
İstanbul uçuşları, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 5 gün Airbus A320 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek.
1946 yılında kurulan SyrianAir, Suriye’nin ilk ve ulusal hava yolu şirketi olarak faaliyetlerine başlamış, 1950’li yıllardan itibaren bölgesel ve uluslararası uçuşlarla Ortadoğu’daki hava yolu trafiğinde önemli bir konuma ulaşmıştı.