Taraklı’da ‘Yarının Köyleri’ projesiyle kalkınmaya destek

Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle yürütülen “Yarının Köyleri” projesi kapsamında Sakarya’nın Taraklı ilçesinde kurulan dijital merkez, faaliyetlerinin ilk altı ayını tamamladı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) iş birliğiyle hayata geçirilen merkezde düzenlenen etkinlikte, kamu kurumu temsilcileri ve basın mensuplarıyla birlikte yapılan çalışmalar değerlendirildi. Kasım 2023’te hizmet vermeye başlayan Taraklı Dijital Merkezi, dijital okuryazarlık, yapay zekâ farkındalığı, e-ticaret, etkili sunum becerileri gibi çeşitli eğitimlerin yanı sıra kadın üreticilere ve çocuklara yönelik özel programlar da sunuyor. Merkezde bugüne kadar yaklaşık 150 kişi eğitim aldı; katılımcıların yarısından fazlasını kadınlar oluşturdu.
Etkinliğe Trendyol Grubu Başkan Yardımcısı Sinan Cem Şahin, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Ticaret Bakanlığı E-ticaret Daire Başkanı Çağatay Yasin Karaboğa ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino Domínguez konuşmacı olarak katıldı. Konuşmalarda, kırsalda dijital dönüşümün önemi ve sürdürülebilir kalkınmaya katkısı vurgulandı.
Taraklı merkezli üreticilerin yöresel ürünleri, proje sayesinde hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda alıcı bulabiliyor. Bu kapsamda, gıda ürünlerinden el işlerine kadar geniş bir yelpazede üretim destekleniyor. Dijital araçların kullanımıyla kırsalda gelir modelleri çeşitlendirilirken, kültürel mirasın korunmasına da katkı sağlanıyor. Taraklı, “Yarının Köyleri” projesinin üçüncü durağı olma özelliğini taşıyor. Daha önce Adana’nın Sarıçam ilçesi ve İzmir’in Seferihisar ilçelerinde benzer dijital merkezler kurulmuştu. Projenin 2026 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde toplam 10 merkeze ulaşması hedefleniyor.
Video: 1.3 milyona elektrikli otomobil | Opel Frontera Elektrik
Yeni videolar için buradan abone olun!