Türk teknoloji şirketlerinin Malezya çıkarması

ODTÜ TEKNOKENT ve BİLKENT CYBERPARK işbirliği ve Ekonomi Bakanlığı desteği ile düzenlenen Türkiye-Malezya İş Forumu, 17-18 Ağustos 2016 tarihlerinde Kuala Lumpur’da Türk ve Malezyalı firmaların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle Malezya ile iş geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen “Türkiye – Malezya İş Forumu”, 17-18 Ağustos tarihlerinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleşti.

Türkiye’nin önde gelen teknoparklarından olan ODTÜ TEKNOKENT ve Bilkent Cyberpark’ın iş birliği ile gerçekleşen etkinlikte, Türkiye’nin önde gelen şirketleri Malezyalı şirketlerle görüşme ve iş geliştirme fırsatı buldu.

Etkinlik boyunca Türk firmalar, özellikle siber güvenlik, telekom, büyük veri uygulamaları, e-devlet çözümleri, makinalar arası iletişim (m2m) çözümleri ile birlikte savunma sanayii çözümleri gibi alanlarda Malezyalı şirketler ile birebir görüşmeler yaptılar.

Etkinliğe katılan firmalar, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen “Ticaret Heyeti Programı” sayesinde Malezyalı firmalarla ikinci tur görüşmeler için teyitleştiler.

Bünyesinde bulunan start up firmaların ticarileşmesi ve uluslararasılaşması anlamında destek veren ODTÜ TEKNOKENT; San Francisco T-Jump Hızlandırma Merkezi ile Washington ve Malezya’daki işbirliği merkezleri üzerinden firmaları yabancı firmalar ve melek yatırımcılarla buluşturuyor.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Kompakt sınıfın dinamik temsilcisi: Alfa Romeo Giulietta

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir