Türk Telekom, Ege Üniversitesi’nde uygulama laboratuvarı açtı

Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile Türk Telekom arasında Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Proje ile öğrencilerin telekomünikasyon sektörüyle ilgili mevcut teknik bilgi ve becerilerinin arttırılması ve sektöre nitelikli iş gücünün kazandırılması hedefleniyor.

İşbirliği imza törenine katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, yaptığı konuşmada, işbirliği ile telekomünikasyon alanındaki gelişmelerin öğrencilere ve mezunlara aktarılmasının ve telekomünikasyon kurulum elemanı yetiştirilmesinin amaçlandığını anlattı.

Öğrencilerini sanayi ve sektörün beklentileri doğrultusunda yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Birlikte bir laboratuvar oluşturmak, beklentiye uygun insanlar yetiştirmek ve onların istihdamını hızlandırarak geleceğe başka projelere, protokollere altyapı hazırlama heyecanımız var” dedi.

Yılmaz, bu kapsamda Türk Telekom tarafından Ege Meslek Yüksekokulu’nda Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuvarı oluşturulduğunu kaydetti.

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, sertifika programlarıyla birlikte sektörde fark yaratacak mezunların ortaya çıkacağını söyledi.

Telekomünikasyon sektörünün yeni kuşağın en fazla istihdam edildiği alanların başında geldiğine dikkati çeken Şahin, “Türk Telekom olarak hem nitelikli personel açığını kapatmak hem de öğrencileri teknolojiyle buluşturarak günümüzün mesleklerine hazırlamak üzere yoğun mesai harcıyoruz. Sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizi Türk Telekom olarak bünyemizdeki açık pozisyonlar için değerlendirip uygun adayları Türk Telekom ailesine katmayı arzuluyoruz” dedi.

İmza töreninden sonra, Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulama Laboratuvarının açılışı yapıldı.

Türk Telekom ve Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu (Ege MYO) arasında yapılan anlaşma kapsamında sunulacak “Telekomünikasyon Teknolojileri” dersiyle, üniversitenin Elektronik Haberleşme, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Bölümü öğrencilerinin bu alanda teknik uzmanlık kazanmaları hedefleniyor. Ege Üniversitesi Ege MYO’da “Telekomünikasyon Teknolojileri” dersi 25’er öğrenci ile yürütülecek.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Hotmail tarih oldu, yerini Outlook aldı

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir