Türk Telekom ve Ciner Digitürk yüzünden mahkemelik

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu‘nun Çukurova Grubu’nun borçları sebebiyle el koyduğu Digitürk’ün satış süreci, şirkete talip olan 2 grubu mahkemelik etti.
Star gazetesinin haberine göre, Digitürk’e talip olan Türk Telekom’un yönetim kurulu üyesi ve Eksim Holding yönetim kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, ihaleye katılması beklenen Turgay Ciner ve ortağı Fatih Saraç hakkında suç duyurusunda bulundu .
Tivnikli, suç duyurusu dilekçesinde Ciner ve Saraç’ın iş ve çalışma hüriyetini ihmal ettiğini, hakaret ve basın yoluyla iftirada bulunduğunu belirtti. Dilekçede Digiturk’e talip olan Ciner Grubunun Digiturk için 530 milyon dolarlık teklifte bulunmasının ardından Türk Telekom ve yöneticileri hakkındaki yayınları da delil olarak gösterildi.
Tivnikli’ye ‘Teklifi Geri Al‘ Telefonu
23 Temmuz’da Türk Telekom’un Digitürk’e bağlayıcı olmayan teklif verdiğinin duyurulmasının hemen ardından Haberturk.com’da ‘Becerikli Abdullah Superlig’e talip’ başlığıyla haber girildiği ardından ‘Suudiler erotik yayıncılığa mı giriyor ?’ başlıklı karalama amaçlı bir haber yapıldığı da belirtildi.
Dilekçede ‘Suudiler erotik yayıncılığa mı giriyor?’ şeklindeki başlık ile birlikte müvekkilimize ait fotoğrafın birarada kullanılmasıyla kamuoyunun maksatlı biçimde yanlış yönlendirilmeye çalışıldığı ve müvekkilimizin kişilik haklarına hukuka aykırı tarzda saldırıda bulunduğu görülmüştür’ denildi.
Verilen dilekçede ayrıca Ciner Grubunun ortağı Fatih Saraç’ın Abdullah Tivnikli ‘yi telefonla arayarak Türk Telekom tarafından Digiturk için verilen teklifin geri alınmaması halinde altından kalkamayacağını söylediği de ifade edildi.
Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonunun Çukurova grubunun borçları sebebiyle el koyduğu Digitürk için Ciner ve Türk Telekom’un yanısıra Doğuş’un da aralarında bulunduğu çok sayıda şirketin adı geçiyor. Digitürk’ün yabancı ortağı da bir başka yabancı firmayı Türkiye’ye getirmeye çalışıyor.