murat erkan turkcell Superbox

Turkcell’e Çin Kalkınma Bankası’ndan 235 milyon Euro kredi

Turkcell, Çin Kalkınma Bankası’ndan (CDB) 225 milyon Dolar ve 35 milyon Euro olmak üzere iki dilimde toplam 235 milyon Euro tutarında 7.5 yıl vadeli kredi kullanımı gerçekleştirdi. Yurtdışından alınan bu kredi uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye ve Turkcell’e güvenini bir kez daha gösterdi.

Uluslararası finans kuruluşlarının Turkcell’e duydukları güven bir kez daha tescillendi. Turkcell, yatırımlarda kullanılmak üzere Çin Kalkınma Bankası’ndan (CDB) 225 milyon Dolar ve 35 milyon Euro olmak üzere iki dilimde toplam 235 milyon Euro tutarında 7.5 yıl vadeli kredi kullanımı gerçekleştirdi.

Turkcell daha önce de aynı kredi anlaşması kapsamında CDB’den toplam 315 milyon Euro karşılığı kredi kullanımı yapmıştı.

Yabancı finans kuruluşlarının Türkiye’ye ilgisi sürüyor

Yurtdışındaki bankaların Turkcell’e ve Türkiye’ye ilgisinin devam ettiğine dikkat çeken Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan şunları söyledi:

“Turkcell, güçlü finansal yapısı ve uluslararası piyasalardaki yüksek itibarıyla Türkiye’ye olan güveni artırmayı sürdürüyor.

İş modelimizi risklerden koruma stratejimiz kapsamında, önemli bir araç olan başarılı likidite yönetimi için hem yerel hem de uluslararası piyasaları sürekli takip halindeyiz.

Likidite yönetiminde, finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve vadenin uzatılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

Çin Kalkınma Bankası’ndan temin ettiğimiz bu kredi sayesinde piyasaya göre daha uygun şartlarda uzun vadeli bir finansman imkânı sağladık.

Bu gelişme, hem Türkiye ekonomisi hem de Turkcell’in güçlü duruşunun bir göstergesi niteliği taşıyor. Turkcell, yarattığı uzun vadeli finansman ile teknoloji yatırımlarına kesintisiz olarak devam edecek ve birinci önceliği olan müşterilerine en iyi hizmeti vermeyi sürdürecektir.”

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Turkcell Platinum yenilendi

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir