Twitter, borsada büyük yara aldı

Twitter, borsada büyük yara aldı. Aktif kullanıcı sayısı 249 milyon beklenirken 241 milyon olarak gerçekleşince şirketi hisseleri yüzde 13 düştü.

New York Borsası’ndaki halka arzın ardından ilk dönem getiri sonuçlarını açıklayan Twitter, 2013 yılında 645 milyon Dolar zarar açıkladı. Anca bu rakam hakkında şirket iyimserliğini koruyor. 8 yıllık şirket bugüne kadar hiç kâr edemedi.

Twitter’ın zarar açıklaması ve kullanıcı sayısının tahmin edilenin altında çıkmasının ardından hisseler hızla değer kaybetti. Wall Street Borsası’ndaki ilk gününde yüzde 1.3 değer kaybeden Twitter’ın hisseleri gün içerisinde 65.49 Dolar’dan işlem görmüştü.

Kasım ayında Wall Street Borsası’ndan ayrılarak New York Borsası’na geçen Twitter, ilk işlem gününün sonunda 44.90 Dolar’dan kapanarak yatırımcısına yüzde 73’lük kazandırmıştı.

Haber Merkezi

TechnoLogic Haber Merkezi; teknoloji, otomotiv, yapay zekâ ve dijital dönüşüm dünyasındaki küresel gelişmeleri, basın bültenlerini ve sektör gündemini anlık olarak takip eder. Yayınlanan tüm haber, analiz ve derlemeler; gazeteci Melih Bayram Dede yönetimindeki editoryal ekibimiz tarafından tarafsızlık, nesnellik ve habercilik etik ilkeleri çerçevesinde denetlenerek yayıma hazırlanır. 2012 yılının Şubat ayından bu yana bağımsız yayıncılığını sürdüren TechnoLogic'in güncel haber akışını sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, bülten ve görüşlerinizi iletisim@technologic.com.tr adresi üzerinden editoryal ekibimize iletebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir