UDF Açma

UDF Dosya Açma ve UDF’yi PDF’ye Çevirme

Bu yazımızda birçok kişi tarafından merak edilen udf dosya açma ve udf’yi pdf’ye çevirme işlemleri nasıl yapılır anlatacağız. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilen UYAP, kendi dosya formatı olan UDF‘yi kullanmaktadır. UDF dosya biçimini açmak ve PDF’ye çevirmek için de UYAP Doküman Editör programı kullanılmaktadır. Windows PC, MAC, Android ve iOS cihazlarda UDF dosyasını açabilir ve pdf’ye çevirebilirsiniz.

UDF Dosya Açma

  • Öncelikle yandaki bağlantılardan UYAP Doküman Editör programını PC veya mobil cihazınıza indirin. PC ve MAC için UYAP indir. Android için UYAP indir. iPhone için UYAP indir.
  • Bilgisayarınızda UYAP Doküman Editör programını açıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde yer alan Dosya sekmesine tıklayın ve menüden butonuna tıklayarak UDF uzantılı dosyayı açabilirsiniz.

NOT: Eğer bilgisayarınızda Java yüklü değilse, programı ilk açtığınızda “Java Bulunamadı” hatası çıkacaktır. Açılan uyarı penceresindeki linke tıklayıp Java’nın sitesinden java programını bilgisayarınıza yükleyin ve daha sonra UYAP Doküman Programını tekrar açın.

  • Telefonda uygulamayı açın ve sol üstte yer alan Menü simgesine dokunup açılan menüden Ayarlar seçeneğini seçin.
  • Telefonunuzdaki dosyalara erişimi sağlayabilmek için Android Dosya Gezginini Kullan seçeneğini aktif hale getirin. PDF olarak dosyaların çıktısını alabilmek için PDF Doküman Çıktısı seçeneğini aktif hale getirin.

UDF Açma

  • Daha sonra UDF dosyalarını açmak için uygulamanın ana ekranına (Doküman) gelin ve sağ üst köşedeki Klasör simgesine dokunup UDF dosyalarını açabilirsiniz.

UDF Açma

KAYNAK: UDF Açma

UDF’yi PDF’ye Çevirme

Yukarıdaki adımları yapıp UDF dosyasını açtıktan sonra aşağıdaki adımları yaparak, UDF yi PDF ye çevirebilirsiniz.

  • Bilgisayarda, UDF uzantılı dosyayı açtıktan sonra üstte yer alan menüden PDF Olarak Kaydet seçeneğine tıklayın. Böylece udf dosyasını pdf dosyasına dönüştürmüş olacaksınız.
İlginizi çekebilir:  Windows 11 indirmek isterken korsanlara av olmayın

UDF Açma

  • Telefonda, UDF dosyasını açtıktan sonra sağ üst köşedeki … üç noktaya dokunun ve menüden PDF Olarak Çıkart seçeneğini seçin.

UDF Açma

KAYNAK: UDF yi PDF ye Çevirme

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

1 thoughts on “UDF Dosya Açma ve UDF’yi PDF’ye Çevirme

    Ali şahin

    (19 Ocak 2024 - 13:01)

    çok teşekkür ederim elinize sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir