T-Bank Papara

Ürdün-Lübnan ortaklığındaki T-Bank, Papara ile yurda döndü

Papara, yüzde 50 hissesi Ürdün merkezli Arab Bank PLC, yüzde 50 hissesi ise Lübnan merkezli BankMed’e ait olan T-Bank’ı satın aldı. Böylece, İstanbul’da kurulduktan sonra defalarca el değiştiren T-Bank, yeniden yurda dönmüş oldu.

18 milyon kullanıcıya ulaşan Türkiye’nin lider finansal teknoloji kuruluşu Papara, temel bankacılık ürünlerine yenilikçi bir soluk getirmeye hazırlanıyor. T-Bank ve Papara, T-Bank’ın %50-50 oranındaki hissedarları BankMed SAL ve Arab Bank PLC ile süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardıklarını açıkladılar.

Papara, bugüne kadar yaptığı en büyük satın almaya imza atarak, büyüme yolunda ilk adımı gerçekleştirdi. Anlaşmanın finansal danışmanlığını Lucid Investment Bank, hukuksal danışmanlığını Durukan+Partners üstlendi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Rekabet Kurulu’nun onayları sonrasında devir işlemlerinin tamamlanacağını belirten Papara CEO’su Emre Kenci “2023 yılında sigorta ve yatırım ürünleriyle zenginleştirdiğimiz kullanıcı deneyimini, temel bankacılık ürünlerinin de eklenmesiyle birlikte en üst seviyeye taşıyacağız. Böylelikle Papara’nın finansın her alanında hizmet veren bir “Super App” olma yolcuğunu tamamlayacağız” dedi.

Papara CEO’su Emre Kenci
Papara CEO’su Emre Kenci

Hedef sektörü daha da ileriye taşımak

T-Bank Genel Müdürü Servet Taze ise yapmış olduğu açıklamada “T-Bank’ın bireysel ve kurumsal bankacılık alanındaki köklü uzmanlığı ve 1930’lu yıllardan bugüne kadar bankacılık sektöründe elde ettiği geniş bilgi birikimi ve deneyimi Papara’nın kullanıcı odaklı vizyonu ile güçlenerek, geleneksel bankacılık ürünlerinin yenilikçi teknolojiler ve çözümlerle daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlayacak” dedi.

Papara’nın küresel pazarlarda rekabet edebilme potansiyeline inandığını belirten Taze, bu satın almanın Türkiye’de finans alanında bir mihenk taşı olacağını ve sektörü daha da ileriye taşıyacağını belirtti.

Papara Global FinTech 100’de

Papara, KPMG tarafından Global FinTech 100’de listelenen Türkiye’nin lider FinTech şirketi. Türkiye’den seçilen 68’inci Endeavor girişimi olma başarısını gösteren Papara, özgün LinkedIn verileri ile belirlenen “LinkedIn En İyi Startup’lar 2022” listesinde ilk sırada yer almış, dünyanın önde gelen FinTech topluluklarından Finovate tarafından düzenlenen 2022 Finovate Awards’da “En İyi Mobil Ödeme Çözümü” seçilmişti.

İlginizi çekebilir:  Sosyal medyada ruh sağlığını koruma yolları

2016 yılında finansal hizmetleri herkes için hızlı, kolay, hesaplı ve keyifli hâle getirmek amacıyla kurulan Papara’nın 18 milyondan fazla bireysel kullanıcısı, aralarında Uber, TikTok gibi şirketlerin de bulunduğu 1.500’ü aşkın ticari kullanıcısı var.

650’den fazla çalışanı olan ve Happy Place to Work kapsamında Türkiye’nin en mutlu işyerleri arasında gösterilen Papara, ürün ve hizmetlerini daha geniş coğrafyalara yayarak bölgenin lider ve rekabetçi finansal teknoloji şirketi olmayı hedefliyor.

T-Bank Papara

T-Bank 1985 yılında kuruldu, yeniden yurda döndü

T-Bank, (açılımı Turkland Bank A.Ş.), 1985 yılında Bank of Bahrain and Kuwait’in şubesi olarak İstanbul ilinde kurulan ve 1991 yılında bağımsız bir kuruluş halini almış olan özel bankadır.

1985 yılında Bank of Bahrain and Kuwait’in şubesi olarak İstanbul ilinde kurulmasından altı yıl sonra 1991 yılında Bahreyn ve Kuveyt Bankası A.Ş. adıyla bağımsız bir kuruluş halini almıştır.

1992 yılında adı Garanti Yatırım ve Ticaret Bankası A.Ş. olarak değiştirilmiş ve Doğuş Grubu tarafından satın alınmıştır. 1997 yılında ise Mehmet Nazif Günal tarafından satın alınarak adı bu defa MNG Bank A.Ş. olarak değiştirilmiştir.

Arab Bank ve BankMed ortaklığı 2006 yılında MNG Bank A.Ş hisselerinin %91’ini devralmıştır. Yapılan devralma işlemi 29 Aralık 2006 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından onaylanmıştır.

Daha sonra hisselerin %50’si Arab Bank’ın, %41’i ise BankMed’in oldu. 2010 yılı Temmuz ayında BankMed, Mehmet Nazif Günal’da bulunan %9’luk hisseyi de satın alarak payını %50’ye çıkardı.

2011 yılı Kasım ayında İsviçre T-Bank’ın hissedarı olduğundan dolayı 30 Mayıs 2011 tarihinde bankanın sermayesi ₺170.000.000,00’dan, ₺300.000.000,00’a çıkartıldı.

Türkiye’de 12 şube ile faaliyet gösteren T-Bank’ın ödenmiş sermayesi ise bir milyar TL.

Papara satın alması öncesi, T-Bank’ın yüzde 50 hissesi Ürdün merkezli Arab Bank PLC, yüzde 50 hissesi ise Lübnan merkezli BankMed’e ait idi. Böylece, İstanbul’da kurulduktan sonra defalarca el değiştiren T-Bank, yeniden yurda dönmüş oldu.

General Mobile GM 20 Pro ile PUBG Mobile New Era oynadım | GM 20 PRO PUBG TESTİ

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

5/5 - (1 vote)

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir