Windows 9, 30 Eylül’de tanıtılacak

Microsoft, 30 Eylül’de yapılacak toplantıyı bir davetiyeyle duyurdu. Yazılım geliştiriciler ve iş ortaklarına yollanan davetiyede, “Toplantımızda Windows’un ve Microsoft’un diğer yeniliklerini öğreneceksiniz” ifadesine yer verildi.

Bilişim sektöründen haberleriyle tanınan “The Verge” portalına göre, Windows işletim sisteminin yeni sürümü “Threshold” (Eşik) kod adını taşıyor.

Yeni sürümle birlikte, kullanıcıların talebi doğrultusunda başlangıç menüsünün geri döneceği ileri sürülüyor. Windows 8’in metro arayüzü kullanıcılardan pek olumlu tepki görmemişti.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Microsoft, 2012 yılının ekim ayında çıkardığı Windows 8 ile mobil cihazlardaki gelişmeye karşılık vermeye çalışmıştı.

Windows, geleneksel masaüstü bilgisayarlarda en yaygın işletim sistemi olma özelliğini koruyor. Akıllı telefonlar ve tabletlerde ise Android’in ağırlığı söz konusu. Mobil cihazlarda Google’ın işletim sistemi Android’i Apple’ın iOS’u izliyor.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  PDF dosyalarını sıkıştırmanın yolu

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir