Yandex.Navigasyon’a ‘Trafik Olayları’ geldi

Hayatı kolaylaştıran uygulamalarıyla fark yaratan Yandex, trafikte saatler geçiren kullanıcılarına daha fazla yardımcı olabilmek için Yandex.Navigasyon uygulamasına yeni bir özellik ekledi. Uygulamaya eklenen “Trafik Olayları” özelliği sayesinde artık kullanıcılar sadece trafik yoğunluğunu öğrenmekle kalmıyor; genel trafik durumunu etkileyen trafik kazaları, yol çalışmaları, arızalı trafik lambaları, açık bırakılmış rögar kapakları ve daha bir çok anlık değişkenden de haberdar olabiliyor.

Yandex’in sevilen uygulaması Yandex.Navigasyon, Türkiye’deki kullanıcılarına sağladığı olanaklar odağında geliştirilerek güncellendi. Uygulamaya yeni eklenen “Trafik Olayları” özelliği ile kullanıcılar yolda karşılaştıkları ve trafiği etkileyen tüm olayları özel simgelerle harita üzerinde işaretleyebiliyor.

Yol güzergahlarına eklenen bu uyarı simgeleri, diğer Yandex.Navigasyon kullanıcıları tarafından gerçek zamanlı olarak görülebiliyor.

Ayrıca konuşma baloncuğu simgesi ile dileyen kullanıcılar, söz konusu durumlarla ilgili olarak haritaya yorumlar da ekleyebiliyor. Eklenen yorumlar sayesinde belirtilen trafik olayı hakkında tüm kullanıcılar en güncel bilgiye ulaşabiliyor.

Harita üzerinde tüm “Trafik Olayları”nı görebilmek için; Yandex.Navigasyon ekranındaki “Ayarlar” bölümünden, “Kaza”, “Yol çalışması” gibi olaylara ait simgelerin aktif hale getirilmesi yeterli. oluyor.

iOS, Android ve Windows Phone sürümleri bulunan Yandex.Navigasyon hakkında detaylı bilgiyi navi.yandex.com.tr’den edinebilirsiniz.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Yeni Nokia akıllı telefonlar Vodafone'da

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir