Yaşlıları hayata bağlayan telefon

Yaşlı nüfusun dünyada ve ülkemizde giderek artması, üretici firmaların bu yaş grubuna yönelik ürün ve çözümlere yönelmesini sağlıyor. Uzertaş Yatırım A.Ş bu ihtiyaçtan yola çıkarak Türkiye Distribütörü olduğu yepyeni bir ürün ithal etti. Yaşlılara Avantaj ve fırsatlar sağlayacak olan, özel dizayn “GS503 Senior Phone” Concox marka telefon, yaşlı ve yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Özellikle ileri yaştaki insanlar için üretilen telefon, büyük rakamlı tuşlar, kolayca okunan ekran, basit kullanım, tuşlara basıldığında rakamların sesli olarak okunması ve acil durum uyarı butonu olmak üzere pek çok, hayat kolaylaştırıcı fonksiyona sahip bulunuyor.

Telefon, içinde bulunan GPS modülü, uydular aracılığı ile kişinin konumunu tespit ederek bilgisini bir merkeze iletiyor ve anlık konumu kişinin yakınları tarafından bilgisayar ya da cep telefonu üzerinden takip edilebiliyor.

Acil durum uyarı butonu

Telefonun arka kısmında ise “Acil Durum Uyarı Butonu” özelliğine sahip büyük turuncu renkli bir SOS butonu bulunuyor. Kriz geçirme veya yardım gerektiren herhangi bir acil durumda bu butona basan kişinin konum bilgisi sinyal olarak merkeze ulaşıyor ve acil yardım ekipleri o kişi ve/veya yakınları ile iletişime yönlendiriliyor.

Bunun yanı sıra telefon sahibi, istediği zaman kendisine verilen numarayı tek tuşla arayarak bir doktor ile görüşüyor ve dilediği konuda tıbbi danışma hizmeti alabiliyor. Concox’a sahip olanlar, acil ambulans ve tıbbi danışmanlık hizmetleri alanında Türkiye’nin en büyük ve yaygın medikal hizmet ve ambulans ağlarından birine sahip gruptan hizmet alabilecekler.

İlk kez fuarda tanıtılacak

İleri yaşa gelmiş kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve acil sağlık hizmetlerine kolay ulaşımlarını hedefleyen özel dizayn  Concox marka telefonu, ilk kez 4-6 Ekim 2013 tarihlerinde WOW Uluslararası Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ‘Yaşlı Dostu-Expo50+ İstanbul Fuarı’nda yakından görüp inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Zyxel'den evden çalışan profesyonellere yeni 'multigigabit switch'

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir