güvenlik kameraları

Yeni nesil yapay zekâ ile güvenlik kameralarında yeni standart

Panasonic i-PRO S Serisi kameralar, yapay zekayı standart aralığa dahil ederek şirketlerin yapay zeka kullanımını destekliyor.

Panasonic bugün kamerada çalışan daha doğru analitik için yerleşik yapay zeka özelliklerini ve iyileştirilmiş görüntü kalitesi yardımıyla yeni bir standart belirleyen güncellenmiş S Serisi kamera serisini satışa sunacağını duyurdu. Full HD çözünürlük sunan ilk dört iç mekan kubbe ve kutu tipi model, temmuz ayı başlarında satışa sunulacak. Seri, bu yıl içinde dış mekan ve balık gözü modelleri de dahil olmak üzere daha da genişletilecek.

Standart Panasonic kamera serisine eklenen yapay zeka sayesinde işletmeler güvenilirlik konusunda uzun süredir devam eden bir itibara sahip güçlü kameralar kullanarak güvenliklerinde ve daha geniş ticari operasyonlarında derin öğrenme yapay zeka uygulamalarından yararlanabiliyor.

Yazılım Geliştirme Kiti’ne (SDK) sahip bu açık platform kamera serisi, müşterilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilecek üçüncü taraf uygulamaları geliştirmek için tasarlandı. Yapay zeka özelliğine sahip kameralar, kamerada gerçekleşen analitik ve işleme ile bant genişliği kullanımını azaltıyor ve altyapı maliyetlerini düşürüyor.

Bu kameralar, AI Video Motion Detection (AI-VMD) ve AI Privacy Guard i-PRO adlı şirket içi uygulamalarıyla önceden paketlenmiş olarak geliyor. Davetsiz misafir veya dolaşma tespiti gibi akıllı güvenlik işlevlerine anında erişim sağlıyor ve kişilerin figürlerini veya yüzlerini pikselleştirerek gizlilik haklarının korunmasını da sağlıyor. Böylece katı gizlilik yasalarının yürürlükte olduğu coğrafyalarda (örn. Avrupa ve GDPR) faaliyet gösteren kurumların yasalarla uyumlu olmasını sağlıyor.

Bu iki varsayılan uygulamaya ek olarak i-PRO şirket içi uygulama serisinin üç yeni üyesi bulunuyor:

Yapay Zeka ile Yüz, İnsanlar ve Araç Algılama, insanlar ve araçlar için maskelenmiş veya önceden tanımlanmış özniteliklerde bile yüz resimlerine dayalı olarak görüntülerin kolayca ve hızlı bir şekilde aranmasına olanak tanıyor. Tüm bu uygulamalar, işletmelerin yapay zeka kullanımına yardımcı olmak amacıyla herhangi bir ücret gerektirmeden dahil ediliyor.

İlginizi çekebilir:  ŞirketOrtağım'dan tedarik zinciri ve fiyat tahmini yönetimine yatırım

Yapay zekayı tamamen görsel seviyenin ötesine taşımak üzere kapsama harici mikrofonlar tarafından alınan ses sınıflandırmaları da (örn. silah sesleri, bağırma, araç kornaları veya cam kırılması) eklendi.

Panasonic Business Avrupa Güvenlik Çözümleri Başkanı Gerard Figols, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yeni nesil yapay zeka özellikleri sunan kameralar, geleneksel güvenlik kullanımlarına ek olarak endüstri sektörlerindeki işletmeler için bir dizi yeni fırsat da yaratıyor. Yeni i-PRO S Serisinin piyasaya sürülmesi, bu fırsatları işletmeler için daha erişilebilir ve uygulanması daha kolay hale getirdi. Yapay zeka kullanımı ve onunla birlikte gelen tüm avantajlar, güvenlik pazarındaki her ticari müşteri için kullanılabilir hale geliyor.”

Logitech MK470 Slim Combo | Minimalist kablosuz klavye ve fare seti

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir