Alan adları hukuku konusunda önemli bir eser

Tamer Soysal’ın İnternet Alan Adları Hukuku adlı kitabı Adalet Yayınları’ndan çıktı. 1300 sayfalık oldukça kapsamlı bu kitapta yazar, konuyu uluslararası hukuktan, iç hukukumuza kadar geniş bir çerçevede ele alıyor.

Soysal’ın alan adları alanında 10 yılı aşkın süredir yaptığı çalışmalarını kitapta topladığı kitap, bu kapsamda Türkiye’de ortaya konulan ilk kapsamlı çalışma. Kitap, 130 TL’den satın alınabiliyor.

Kitapta yer alan konu başlıkları:

  • Bilgisayar ve İnternet
  • İnternet İşlevini Yerine Getiren Aktörler
  • İnternete Özgü Diğer Kavramlar
  • İnternet ve Yeni Ekonomi
  • İnternet Alan Adları Sistemi(Domain Name System–Dns)
  • İnternet Alan Adları Hukukuna Giriş
  • Alan Adları Uyuşmazlıklarını Çözüm Çalışmaları ve ICANN Çözüm Usulleri
  • Birleşik Devletler’de Alan Adları Uyuşmazlıklarını Çözüm Mekanizmaları
  • Çeşitli Ülkelerde, Avrupa Birliği’nde ve Türkiye’de Alan Adları Uyuşmazlıkları Çözüm Politikalarına Bakış
  • Markanın Alan Adı Olarak Kullanılması
  • Benzer Hakların Alan Adı Olarak Kullanılması
  • İnternet Alan Adı Kayıt Kurumlarının Sorumlulukları
  • İnternet Alan Adlarının Korunmasında Haksız Rekabet Kurallarının Uygulanması ve Alan Adı
  • Davalarında Kanunlar İhtilafı ve Yetki Sorunu

Tamer Soysal kimdir?

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürülüğü’nde çalışan Tetkik Hakimi Tamer Soysal, 14.11.1976 yılında Kayseri’de doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladıktan sonra 1999 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 2000-2002 yılları arasında ERÜ. Bütçe Dairesi Başkanlığı’nda çalıştı.

2002 yılında başladığı hakim adaylığı sonrasında, 2004-2007 yılları arasında Şarköy (Tekirdağ) Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. Daha sonra sırasıyla Çermik (Diyarbakır), Edremit (Balıkesir) ve Elbistan (K.Maraş) Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.

14.08.2012 tarihinde Adalet Bakanlığı, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, İnsan Hakları Dairesi Başkanlığı’nda görev yapmaya başladı. Halen bu Genel Müdürlük’te görevine devam etmektedir.

2004 yılında Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Yönetimi (MBA) alanında “İnternet Alan Adlarının Korunması” teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2006-2007 yılları arasında Kadir Has Üniversitesi, Spor Çalışmaları Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, Spor Hukuku Sertifika Programını “Spor’da Bahis Oyunları” teziyle bitirdi.

İlginizi çekebilir:  2023'e kadar yüzde 100 fiber altyapı hedefi gerçekçi mi?

Askerlik hizmetini, 2010-2011 arasında, 2. Ordu Komutanlığı (Malatya) Askeri Savcısı olarak yerine getirdi. Halen Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Özel Hukuk bölümünde başladığı doktorasında “Tarım’da Biyoteknoloji Uygulamaları ve Patent Koruması” başlıklı tezini yazmaktadır.

İnsan hakları, fikri mülkiyet hukuku, alternatif uyuşmazlık çözümü, internet hukuku ve spor hukuku alanlarında çok sayıda yayımlanmış makalesi bulunmaktadır. KPDS B (82) İngilizce seviyesine sahiptir.

Çalışma alanı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin Madde 8 (özel ve aile hayatına saygı hakkı), Madde 9 (düşünce, vicdan ve din özgürlüğü), Madde 10 (ifade özgürlüğü) ve Madde 11 (toplantı ve dernek kurma özgürlüğü)’dir.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir