veri güvenliği

Evden çalışan işletmelerde veri güvenliğinin 10 püf noktası

Türkiye’nin yerli ve milli Donanımsal Güvenlik Modülü’nü üreten Procenne, uzaktan çalışan kurum ve kuruluşlar için dijital güvenliğin önemine dikkat çekti İşletmelerin pek çoğunun evden çalışma düzenine geçtiği şu günlerde şirketlerin en önemli gündem maddelerinin başında dijital güvenlik konusu geliyor. Dijital güvenlik, ağa bağlı olan sistemlerin yazılımının, donanımının ve verilerinin yetkisiz erişimlere karşı korunmasını ifade ediyor. […]

WhatsApp Koronavirüs

Koronavirüs salgını kişisel veri ihlalini tırmandırdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını, kişisel verilerin ihlalini de artırıyor. Salgınla birlikte başta Whatsapp ve Twitter olmak üzere birçok sosyal medya platformunda salgına dair yanlış bilgiler virüsten daha hızlı yayılıyor. Koronavirüs salgınına yakalanıldığına dair kişilere ait verilerin paylaşımına dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, sosyal medya platformlarında kişisel verilere ilişkin paylaşımların yaptırımlara […]

Procenne

ProCrypt ve EndCrypt ile yüksek seviyede güvenlik

Türkiye’nin yerli ve milli Donanımsal Güvenlik Modülü (HSM-Hardware Security Module) üreticisi Procenne, dijital güvenliği kapsayan ihtiyaçlar için ürün ve çözümler sunuyor. Procenne mühendisleri tarafından geliştirilen donanımsal güvenlik modülü ProCrypt KM-3000 HSM; bankacılık işlemleri, dijital dönüşüm uygulamaları ve genel veri koruma alanında yüksek seviyede güvenlik sunuyor. Procenne’in bir diğer ürünü olan EndCrypt ise cep telefonları, tabletler, […]

KVKK

KVKK ile ilgili doğru bilinen 5 yanlış

Siber saldırılar, alınmayan önlemler, yerine getirilmeyen sorumluluklar ve doğru güvenlik altyapılarının oluşturulmaması, şirketlerde veri ihlallerine neden oluyor. Şirketlerin kişisel verileri koruma konusunda doğru bilinen yanlışlara sahip olduklarını aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, KVKK konusunda şirketleri hataya düştükleri 5 yanlış konusunda uyarıyor. Kişisel verilerin korunması için ciddi önlemlerin alınması ve gerekli sorumlulukların yerine getirilmesi gerekiyor. […]

kvkk ihlâli

İşe alım sürecinde KVKK ihlâli uyarısı

Şirket içerisinde çalışanlardan ya da işe alım süreçlerinde başvuran adaylardan edinilen kişisel verilere dikkat edilmesi gerekiyor. KVKK kapsamında işe alım süreçlerinin ve şirket çalışanlarına ait olan kişisel verilerin belirli prensiplere bağlandığına dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, şirketlerdeki insan kaynakları çalışanlarını düzenlemelere karşı uyarıyor. Kişisel verilerin korunması konusunda şirketlere birçok sorumluluk düşüyor. Özellikle KVKK […]

reklam

Dijital reklâmda çerez sonrası dönem başlıyor

Web tarayıcıların kişisel gizliliği ön plana aldıkları bir dönem başlıyor. Kullanıcının ziyaret ettiklerinin dışındaki sitelerin bilgi toplamasını ve işlemesini sağlayan üçüncü taraf çerezleri devre dışı bırakma konusunda Firefox ve Safari’ye Google da Chrome ile katılacağını açıkladı. Adform Türkiye Ülke Müdürü Cem Eroğlu, dijital reklâm ve pazarlama dünyasını yakından ilgilendiren gelişme sonrasında yapılması gereken hazırlıkları ve […]

KVKK uyumluluğu

KVKK uyumluluğu için alınacak 17 teknik tedbir

KVKK’nın şirketler özelinde dikkate aldığı en önemli noktalardan biri de verilerin korunmasında şirketlerin alması gereken teknik tedbirleri alıp almadığıdır. Tek bir siber güvenlik ürün ya da hizmetinin kişisel verileri korumada tam etkinlik sağlamayacağını aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, şirketlerin tam kapsamlı KVKK uyumluluğu için dikkate alması gereken 17 teknik tedbirin bulunduğunu belirtiyor. Kişisel verilerin […]

Veri gizliliği truva atı

Veri gizliliği için çok önemli püf noktaları

Verinin önemine ve korunmasına yönelik farkındalık yaratmak için Avrupa ve Amerika’da kutlanan Veri Koruma Günü’nde, Türkiye’de de veri güvenliği bilincini artırmak hedefleniyor. Her yıl 28 Ocak’ta kişisel verilerin gizliliğine ve korunmasına yönelik çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, şirketlere ve kullanıcılara verilerine sahip çıkmalarının vaktinin geldiğini belirtiyor. Gitgide verilere yönelik siber saldırıların […]

kişisel veriler

İsteyen herkes kişisel verilerini sildirebilir

Şirketlerin verilerine yönelik saldırılar arttıkça kişilerin endişeleri de artıyor. KVKK ile kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda şirketlere yüklenen sorumlulukların dışında bireylere de önemli hakların kazandırıldığını aktaran Siberasist Hukuk Danışmanı Avukat Beliz Özkırım, kişisel verisi işlenen tüm vatandaşların kanunların izin verdiği ölçüde kişisel verilerini sildirebileceğini belirtiyor. 2019 yılının rekor veri ihlalleri ile geçmesi, şirketlerin veriyi […]

siber güvenlik veri ihlâli

2019’da KVKK’ya 35 veri ihlâli bildirimi yapıldı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK), 2019’da 35 veri ihlali bildirimi yapıldı ve 1 milyondan fazla kişi etkilendi. Bankacılık, turizm, sağlık ve havacılık gibi birçok kişisel verinin işlendiği sektörlerden gelen veri ihlali bildirimleri ise dikkat çekti. KVKK’ya bildirilen ihlallerden daha fazlasının gerçekleştiğini belirten Siberasist Genel Müdürü Serap Günal’a göre, veri ihlallerine karşı şirketlerin gerekli hukuki ve […]

Snatch ransom software

KVKK ve GDPR uyumunuzu tehlikeye atan virüs: Snatch

Sophos’un 2020 yılına damga vuracak en önemli tehditler arasında gösterdiği Snatch, gelişmiş saldırı teknikleri eşliğinde geri döndü. Üstelik bu kez sadece kurumların işleyişini durdurmakla kalmayıp, saldırı öncesinde bilgi sızmasına neden olarak KVKK ve GDPR kanunları uyarınca büyük cezalarla karşılaşma ihtimalini de gündeme getiriyor. Güvenlik çözümleri üreten Sophos, Snatch adı verilen fidye yazılımının değişen saldırı tekniklerini […]

Translate »