’25 yaşında olsaydım güvenliğe yatırım yapardım’

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “50 milyon kimlik bilgisinin çalınması, tamamen bilgi güvenliği ile ilgilidir. Bu vakadan sonra siber suçlara ve kriminaliteye farklı bir boyut gelecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Eczacıbaşı, girişimciler, kurumsal şirketler, serbest ve mobil çalışanlara çalışma masaları, toplantı odaları, hazır ve sanal ofisler sunan Workinton’da “Girişimcilerle Dost Olmak” konulu etkinlikte yaptığı konuşmada, bugün 25 yaşında olsaydı, güvenlik teknolojilerine yatırım yapacağını kaydetti.

50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin internete sızmasına ilişkin, aslında bu tip usulsüzlüklerin herkesin başına gelebileceğini belirten Eczacıbaşı, “50 milyon kimlik bilgisinin çalınması, tamamen bilgi güvenliği ile ilgilidir. Bu vakadan sonra siber suçlara ve kriminaliteye farklı bir boyut gelecektir” ifadelerini kullandı.

Siber suçların hayatın bir parçası olduğunu aktaran Eczacıbaşı, “Bu suç kavramında yepyeni bir boyut ve gelişmeye de çok açık bir konu. İşlenen suçlardaki yaratıcılık sınır tanımıyor. Peki ne yapacağız bundan sonra? Davranışlarımızı bu yeni duruma göre organize edeceğiz. Şifrelerimizi sık sık değiştireceğiz, her yerde farklı şifre kullanacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Eczacıbaşı, çalınan kimlik bilgilerinin 5 yıl önceki veriler olduğunu ve isteyen herkesin bir başkasının bilgisine erişmesinin oldukça kolay olduğunu kaydetti.

Kimlik numaralarında da aynı bankacılık işlemlerindeki gibi iki kademeli güvenlik sistemi getirilebileceğini anlatan Eczacıbaşı, “Bu bize büyük bir ders olsun. Kişisel olarak disipline sahip olmalıyız. Her zaman birilerinin bize saldıracağını ve bu saldırganların bilgilerimizden fayda sağlayacağını unutmamamız gerekiyor. İnternetin gelişme hızı çok aştı. İnternetle tanıştığımda geçirdiğim 20 yılla, benden sonra gelen neslin 20 yılı arasında dağlar kadar fark olacak” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Atiye dizisi 27 Aralık'ta Netflix'te gösterime giriyor

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir