54. SES uydusu uzayda

SES, yeni uydusu ASTRA 2E’nin 29 Eylül’de ILS Proton Breeze M roketi üzerinde uzaya fırlatıldığını açıkladı. 9 saat 12 dakika süren görevin ardından, Proton roketinin Breeze M üst kademesi, ASTRA 2E uydusunu doğrudan transfer sabit yörüngesine başarıyla fırlattı.

ASTRA 2E, “28,2 / 28,5 derece yörüngesinde” yer alıyor. Yeni SES uydusu, Fransız Astrium firması tarafından üretildi. Son derece emniyetli olan Eurostar E3000 platformu üzerine inşa edilen, uzay aracı, 60 Ku-band transponder’ı 2 yedek transponder ve 4 Ka-band transponder ile birlikte, Avrupa dışı sinyal aktarımı için tasarlandı. Bu da ileriki dönemler için yeni nesil yayıncılık servislerinin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika için kullanılabilir olmasını sağlayacak.

6 tonluk bir kütleye sahip olan ASTRA 2E, 40 metrelik kanat açıklığı ile yörüngesi içinde, 3 kW’lık güç üretim kapasitesine ve 15 yıllık çalışma ömrüne sahip.

SES Başkanı ve CEO’su Romain Bausch değerlendirmesinde; “54’üncü SES uydusu global filoya, Avrupa’ya komşu kıtalar için, önemli bir kapasite artışı sağlıyor. ASTRA 2F kombinasyonu ve gelecek yıl devreye girecek olan ASTRA 2G ile birlikte ASTRA 2E, bu yörüngedeki filo faaliyetleri için son derece önemli.

Genişleyen SES filo yapısı, her adımda kullanıcılara daha teknolojik ve daha yenilikçi bir yayın deneyiminin kapısını açıyor. Özellikle Ka-band teknolojisi, yeni nesil yayıncılık imkânları için son derece önemli” diyor.

Bir sonraki SES uydusu, SES-8 Ekim 2013’te, SpaceX Falcon 9 roketi ile Florida’daki Cape Canaveral üssünden fırlatılacak.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Dünyanın en büyük teleskopu Çin'de kuruldu

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir