NSA, akıllı telefonu olanları eliyle koymuş gibi bulabiliyor

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) işletim sistemlerine sızabiliyor ve iPhone’dan Android ve Blackberry’ye kadar her tür akıllı telefonlardan veri indirebiliyor.

Alman medyasında açıklanan istihbarat teşkilatlarının gizli belgelerine göre, NSA, akıllı telefonlarından numara listelerini, SMS mesajlarını ve not defterini kopyalayabiliyor ve cihaz sahibinin bulunduğu yeri tespit edebiliyor.

Alman medyasının ele geçirdiği belgelerde yer alan bilgiye göre her bir mobil iletişim işletim sistemi şirketinin ürünlerinden NSA’nin ayrı bir uzman grubu sorumlu. Örneğin, iPhone sistemine erişimi sağlamak için telefonun senkronize edildiği bilgisayara girmek yeterli. Mini programlar nam-ı diğer skriptler, iPhone’un 38 uygulamasında veri okuma frsatını sağlıyor.

Rusya’nın Sesi’nin haberine göre, NSA uzmanları, en güvenilir işletim sistemleri olarak kabul edilen Blackberry’ye de erişimi sağladı. İstihbarat kurumu, 2009 yılından bu yana, bu tür akıllı telefonlarından SMS mesajları okuma imkânına sahip.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Türk mühendislerden akıllı devriye sistemi

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir