Snowden, Moskova’da alışverişte görüntülendi

ABD’nin küresel dinleme faaliyetlerini ortaya çıkan eski NSA çalışanı Edward Snowden, Rusya’nın başkenti Moskova’da bir süpermarketten alışveriş yaparken fotoğraflandı.

Geçici sığınma izniyle Rusya’da gizli bir yer alan kalan Snowden’in başkent Moskova’da sade bir vatandaş gibi yaşadığı, zaman zaman alışveriş için dışarı çıktığı öğrenildi.

ABD tarafından kaçırılmasın diye yeri açıklanmayan 30 yaşındaki Snowden’in fotoğrafı için Lifenews sitesinin 3 bin dolar ödediği belirtiliyor.

Lifenews sitesi, Snowden’ın ABD ajanlarının her yerde aradığı adamdan daha çok bir Moskovalıya benzdiğini belirtirken, yaptığı yüklü alışverişin para sıkıntısı çekmediğini gösterdiğini yazdı.

Amerikan tarzı yaptığı market harcamasının binlerce ruble tuttuğunu belirtilirken, ABD’nin 30 yıl hapisle yargılamak istediği Snowden’in Rus avukatı Anatoly Kuçerena, “Güvenlik önlemleri altında gizli bir bölgede yaşıyor. Tanınmadan dolaşabiliyor” açıklamasında bulunmuştu.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  TV+ Berlin’den ödülle döndü

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir