GLONASS’ın hata payı 0,6 metreye düşecek

Rus Küresel Uydu Konumlandırma Sistemi GLONASS’ın hata payı, 2013 – 2020 döneminde Rusya’nın uzay faaliyetlerinin planlandığı devlet programı kapsamında yapılacak çalışmalarla 2,8 metreden 0,6 metreye düşecek. Bu suretle sistemden elde edilen sonuçlar, çok daha kesin hale gelecek.

Rusya’nın Sesi’nin haberine göre, ilgili programın metninde, ‘‘2015 yılına kadar olan dönemde sistemin kullanıcılarına 1,4 metre hata payı ile objelerin yerini belirleme imkanı tanınacak. 2020 yılına kadar olan dönemde ise bu hata payı 0,6 metreye kadar düşürülecektir’’ denildi.

Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir