Windows 8’de uygulama geliştirmek için neler yapılmalı?

Kayıt: Windows 8 Geliştirici Programına kayıt yapılması (win8.msevents.com adresine giderek şahıs/firma için bir geliştirici profili ve ardından da uygulama  için bir uygulama profili oluşturulmalı)

Online Eğitimlere Katılın: Türkçe eğitimlere acikakademi.com/windows8 adresinden erişilebiliyor.

Geliştirmeye hazırlanın: Windows 8 geliştirmek için bilgisayarınıza aşağıdaki ürünlerin kurulması gerekiyor.

Windows 8’in kurulması için: http://msdn.microsoft.com/tr-tr/windows/apps/br229516.aspx

Geliştirici araçlarının kurulması için: http://msdn.microsoft.com/tr-tr/windows/apps/br229516.aspx

Metro Arayüz Tasarım Rehberine ulaşılması için: http://mstr.to/MVg6kw

200’den fazla Windows 8 uygulama örnekleri barındıran galerinin ziyareti için: http://mstr.to/Mn5Kig

Windows 8 geliştirici programına kayıt olun: Windows 8 geliştirici programına win8.msregistration.com adresinden şahıs ya da firma için bir geliştirici profili ve ardından da uygulama için bir uygulama profili oluşturularak kayıt yapılması gerekiyor.

Eğitim ve teknik danışmanlık alın: Programa kayıt yapıldığında Microsoft Türkiye tarafından geliştirilen Windows 8 Geliştirici Kamplarına uygulama geliştiriciler ücretsiz olarak davet edilecek.

Uygulamanızı testten geçirin ve ücretsiz Windows 8 mağaza üyeliğini alın: Uygulamanızı geliştirmeye başladığınızda Yazılım Geliştirme Teknolojileri Yöneticisi Selçuk Uzun ile e-posta yoluyla temasa geçebilirsiniz. Verilecek randevuya uygulamasıyla gelenler, uygulama  testleri tamamladığında Windows 8 Mağaza giriş koduna ücretsiz sahip olabiliyor ve mağazaya yükleyebiliyor.

Windows 8 uygulaması geliştirmenin avantajları

Milyonlara ulaşılabilirlik: Windows 8 önümüzdeki sene Türkiye’ de 4 milyonun üzerinde, tüm dünyada ise yüzmilyonlarca Windows kullanıcısı ile uygulamanızı buluşturma şansını geliştiricilere sağlayacak.

İlk sırada yer alma: Windows 8 Mağaza’ da fikir ve uygulamalarıyla Türk geliştiricileri ilk ve en ön sırada yer alabilecek.

Microsoft’un desteklerinden faydalanılabilme: Windows 8 çıkmadan ücretsiz eğitim, ücretsiz Windows 8 Uygulama Mağazası üyeliği ve ücretsiz uygulama kalite testinden faydalanılabiliniyor.

Teknik destek verilmesi: Microsoft Türkiye programına kaydolan ve geliştirmeye başlayanlara Microsoft’un duyuracağı tarih ve saatlerde geliştiriciler ister Microsoft ofisinde isterse  de ofis/evde sorularına ücretsiz danışmanlık sağlayarak, teşvik ediyor.

Uygulamaların tanıtımı: Geliştiriciler Windows 8 lansmanı öncesi uygulama geliştirip, mağazada yayınladığı taktirde Windows 8 lansmanı esnasında ‘Lansman Uygulamaları’ arasında yer alabilecek.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Çocuklara konuşma ve telaffuz öğreten uygulama: Sago Mini

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir