Netflix’in açıklamasının özeti: Biz kazanacağımız paraya bakarız

Netflix, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) müdahale ettiği ve Türkiye’den çekilmeyi düşündüğü ardından bir açıklama yaptı.

Netflix’in Türkiye temsililiğinden yapılan yazılı açıklamada, “Netflix olarak Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz. Birlikte çalıştığımız birbirinden yetenekli isimlerle gurur duyuyoruz” denildi.

Netflix açıklamasında, “Şu anda yapım aşamasında olan ve yakında çekimlerine başlanacak projelerimiz için çok heyecanlıyız ve bu hikayeleri dünyanın her köşesindeki üyelerimizle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Netflix’in açıklaması öncesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mahir Ünal da Netflix’in Türkiye’den çekileceği ile ilgili haberlere dair Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Netflix ile görüşmediklerini, ancak Netflix’in Türkiye’den gitmek yerine daha yüksek hassasiyet göstereceğini düşündüğünü kaydetti.

Editörün notu:

Netflix’in sosyal medyada kendisi üzerinden bir çatışma yaşanmasına bir kaç gün seyirci kalması, daha sonra açıklama yapması ve Türkiye’de faaliyete devam edeceklerini açıklaması yeni değil.

Bu tavır, Netflix’in yasal yükümlülüklerini yerine getirmeden sosyal medya üzerinden kamu üzerinde baskı oluşturma çabası olarak artık kanıksanmış bir durum. Özetle; kamu tarafı ile kazanacağı paraya bakan Netflix bir şekilde orta yolu buluyor. Olan o bir kaç gün içinde sosyal medya kendilerini paralayan, duyguları istismar edilen kullanıcılara oluyor.

Öte yandan Netflix’in faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde kamu otoriteleriyle çatışma yerine uzlaşmayı gözettiği ve ticari çıkarını artırmayı gözetttiği bilinen bir gerçek. Bu noktada Türkiye’de biraz zorlanıyor gibi gözükse de, Netflix’in ‘Biz kazanacağımız paraya bakarız’ yaklaşımında olduğu sır değil.

Kurşun geçirmez malzemeli şarj kablosu | Anker Powerline+ incelemesi