Yeni Medya Eğitimi’nin ‘Has’ı tablette

Vodafone Red Academy ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen “Mobil Eğitim” sistemi sayesinde ilk etapta üniversitenin İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü 1. sınıf öğrencileri “Yeni Medya’ya Giriş” derslerini Vodafone’un sağladığı smart tabletler üzerinden 3G teknolojisiyle izleyecek.

Zaman ve mekan sınırlaması olmadan canlı izlenebilecek derslerde öğrenciler ve eğitmenler, sunum, resim, video gibi tüm ders eğitim araçlarını mobil eğitim deneyimiyle kullanacak.

Vodafone Red Academy ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen “Mobil Eğitim” uygulamasıyla, üniversitenin İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü 1. sınıf öğrencilerine verilen “Yeni Medya’ya Giriş” dersi, 2013-2014 öğretim yılından itibaren Vodafone’un sağladığı smart tabletler ve 3G iletişim teknolojisi desteğiyle mobil olarak verilecek.

Vodafone Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, konuyla ilgili olarak, “Amacımız, mobil teknolojilerin imkânlarını herkesle buluşturmak ve bunu eğitim alanında da gerçekleştirmek.” dedi.

Mobil Eğitim Projesi ile 21. yüzyılın üniversite eğitiminde öğrenci ve sınıf kavramlarına yeni bir yaklaşım getirmeyi amaçladıklarını belirten Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise, “Yenilikleri takip eden bir üniversite olarak geleceğin eğitimini bugünden öğrencilerimiz ile buluşturuyoruz.” dedi.