Bankalara kullanıcı güvenliği çağrısı

KOBIL Ülke Müdürü Ümit Yaşar Usta, sundukları güvenlik altyapıları sayesinde, iPhone, iPad, Android ve PC’lerden banka hesaplarına giren müşterilerin endişelerinin giderildiğini söyledi. Usta’ya göre, bu sayede müşteriler ortak kullandıkları bilgisayarlar ya da güvenlik duvarının bulunmadığı akıllı telefonlarında dahi işlem yaparken siber hırsızlık riskiyle karşı karşıya kalmıyor.

İnternet ve mobil bankacılıktaki hızlı yükseliş, işlem güvenliği ve online bankacılık hırsızlıklarına karşı alınan tedbirleri gündeme getiriyor. Birçok banka özel güvenlik şirketlerinin tasarladığı internet bankacılığı güvenlik ürünlerini kullanıp, bunların kullanım yöntemlerine dair müşterilerini eğiterek olası dolandırıcılık ya da hırsızlık suçlarının önüne geçmeyi başarıyor.

İnternet bankacılığında yıllık kullanıcı sayısı artış hızı yüzde 20’lere yükseldiğini belirten bankalara güvenlik altyapıları sağlayan KOBIL Ülke Müdürü Ümit Yaşar Usta, “Mobilde ise bu oran yüzde 200’ler seviyesinde. Mobil kullanım internet kullanımının neredeyse 10 katı kadar daha hızlı yayılıyor. Bankacılık sektöründe mobil ve internet kullanımının önümüzdeki 4 yıl içerisinde 18 ila 25 milyon aktif kullancıya ulaşacağı, işlem hacimlerinin de yıllık 3 ila 5 trilyon TL arasında seyredeceği düşünülüyor.” dedi.

‘Online bankacılık ne kadar güvenli?’ sorusunu sormadan edemediklerini belirten Usta, sözlerine şöyle devam etti: “Veri güvenliği ve dijital kimlik sektöründe yenilikçi güvenlik çözümlerinin üreticisi KOBIL olarak bu konuya yönelik ‘mIDentity Application Security Technology – Uygulama Güvenlik Teknolojisi (AST)’ ürünümüzü bankalara sunuyoruz.Çözüm bankaların online hizmet sunduğu siteleri ve mobil uygulamaları yazılım güvenliği teknolojileriyle her zamankinden daha güvenli hale getiriyor. Böylelikle müşteriler ortak kullandıkları bilgisayarlarda ya da güvenlik duvarının bulunmadığı akıllı telefonlarında dahi işlem yaparken siber hırsızlık riskiyle karşı karşıya kalmıyor. iPhone, iPad, Android ve PC’lerde çalışabilen çözüm, güvenliği otomatik olarak sağlayarak son kullanıcının olası endişelerini gideriyor.”

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Şeytani ikiz saldırısından korunma yolları

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir