Binlerce kişi Google’a ‘Beni unut’ dedi

Avrupa vatandaşlarından talep gelmesi halinde kişisel arama sonuçlarını sileceğini açıklayan Google’a ilk günden 12 bin kişiden başvuru geldi.

Avrupa Adalet Divanı’nın kararı doğrultusunda talep gelmesi halinde kişisel arama sonuçlarını sileceğini açıklayan Google’a mahkeme kararını uygulayacağını duyurduğu cuma günü 12 bin kişiden başvuru geldi.
Google’ın “unutulma hakkı” çerçevesinde hayata geçirdiği bu uygulamadan faydalanmak için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekiyor.

Google, arama sonuçlarının silinmesini talep edenlerin şirketin hazırladığı formu doldurması ve forma kimliklerini de eklemeleri gerektiğini açıklamıştı. Ancak şirket, Almanya’dan Hamburg Eyaleti’nin de kişisel verileri koruma sorumlusu Johannes Caspar’ın eleştirisinin ardından aynı gün istediği belgelerle ilgili bir değişikliğe gitti.

Deutsche Welle’nin haberine göre, Casper, yasalara göre resmi olmayan kurumun nüfus kimliğini doğrudan kopyalamaya hakkı olmadığını söylemişti. Google da bunun üzerine ilgili sayfasında bu konudaki talebini “Kimlik bilgilerinizin yer aldığı belgenin okunabilir bir kopyasını ekleyiniz” diye değiştirdi.

Öte yandan Google, başlattığı uygulamayla ilgili basında çıkan haberlere de açıklık getirdi. Açıklamada uygulamanın, AB Adalet Divanı’nın kararı doğrultusunda yalnızca 32 Avrupa ülkesini kapsadığı, herhangi bir ülkenin dışlanması gibi bir yaklaşımın kesinlikle söz konusu olmadığı belirtildi. Bu ülkeleri de 28 Avrupa Birliği ülkesinin yanı sıra Norveç, Lichtenstein, İzlanda ve İsviçre oluşturuyor.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Rusya'dan Tor projesini çözebilene 4 milyon ruble

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir