BlackBerry 10’a FIPS güvenlik sertifikası

Research In Motion (RIM) BlackBerry 10 platformunun, FIPS 140-2 güvenlik sertifikasını aldığını duyurdu. Sertifika, kamu kuruluşlarının BlackBerry 10 akıllı telefonları ve RIM’in en yeni kurumsal mobil cihaz yönetim çözümü olan BlackBerry Kurumsal Servis 10’u  piyasaya çıkışıyla birlikte güvenle kullanmalarını sağlayacak. Böylece, BlackBerry ürünleri ilk defa piyasaya çıkmadan önce FIPS sertikası almış oldu.

Federal Bilgi İşlem Standardı (FIPS) sertifikası, ABD ve Kanada hükümetleri de dahil olmak üzere en üst seviye güvenliğe tabi tutulan kurumlar, yasal düzenlemelere tabi şirketler ve hassas bilgi ve verileri kullanan kuruluşlara, BlackBerry 10 işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda saklanan verilerin güvenliği konusunda güven veriyor.

RIM Cihaz Yönetim Güvenliği ve Araştırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael K. Brown, “FIPS 140-2 sertifikasını almamız, BlackBerry 10 işletim sisteminin piyasaya çıktığı günden itibaren hükümetlerin ve kurumların tabi tutulduğu sıkı güvenlik gereksinimlerini karşılayacağını kanıtlıyor. BlackBerry’yi diğerlerinden ayrıştıran en önemli özellikler arasında uçtan uca bir güvenlik sunuyor olması ve hem depolanan hem de aktarım halinde olan veriler için tasdikli şifreleme algoritmaları içeriyor olması yer alıyor. Diğer hiçbir mobil çözüm BlackBerry çözümünün sahip olduğu  güvenlik seviyesi akreditasyonuna sahip değil.” şeklinde konuştu.

FIPS 140 sertifikası, kriptografik şifreleme modüllerine yönelik koşul ve sertifikalandırma standartlarını belirlemek amacıyla Uluslararası Teknoloji ve Standartlar Enstitüsü (NIST) tarafından verilmektedir. Bu standart, hassas veri alan, depolayan, transfer eden veya paylaşan ABD hükümeti kurumları ve yasal düzenlemelere tabi işletmeler tarafından kullanılacak ürünlerin sertifikalandırılması için Kriptografik Test Validasyon Programı ( CMVP) aracılığı ile geliştirilmiştir. CVMP tarafından gerçekleştirilen ürün sertifikalandırmaları, FIPS 140-2 gereksinimlerine uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca,Kanada Hükümeti İstihbarat Teşkilatı CSE tarafından desteklenmektedir.

IDC Kurumsal Mobil Araştırmalardan Sorumlu Program Müdürü Stacy Cook, IDC olarak 2012 ile 2016 yılları arasında kurumsal mobil güvenliği pazarında büyüme  beklediklerini belirterek: “Geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunarken BlackBerry çözümünün güvenlik konusundaki itibarını sürdürmesi BlackBerry 10’a  kamu, kurum ve bireysel sektörlerde yüksek bir rekabet gücü sağlayacak.” dedi.

İlginizi çekebilir:  Microsoft yeni iletişim ajansını seçti

BlackBerry ürün ve çözümleri, uluslararası çapta  kabul görmüş veri güvenlik standardı, sınıfının en iyisi AES 256-bit kriptolama yazılımı tarafından korunmaktadır. FIPS sertifikasyonlarının yanı sıra, BlackBerry ürünleri düzenli olarak dünya çapında çeşitli bağımsız kuruluşların sıkı güvenlik testlerinden başarı ile geçmektedir. BlackBerry Kurumsal Çözümü, 26 ülke tarafından tanınan Ortak Kriterler Sertifikası (Common Criteria Certificate) almaya hak kazanan ilk mobil platform olmanın yanı sıra aynı zamanda, CEGS CAPS onayı alan illk mobil çözümdür. Ayrıca, BlackBerry 7 kullanan akıllı telefonlar, Ortak Kriterler Belgelendirme Sistemi tarafından EAL 4+ güvenlik seviyesinde sertifikalandırılmıştır. BlackBerry PlayBook ise, ABD kamu kurumları tarafından kullanılan ilk FIPS sertifikasına sahip tablettir ve Avustralya Savunma Sinyalleri Müdürlüğü (DSD) tarafından kullanımı onaylanmıştır.

RIM Güvenlik Sertifikaları Direktörü David MacFarlane “Yeni ve henüz piyasaya çıkmamış bir platform için bu kadar kısa süre içerisinde FIPS sertifikası almamız, RIM olarak güvenliğe ne kadar önem verdiğimizin bir ispatıdır” şeklinde konuştu. “BlackBerry 10, güvenlik, üst düzey bir kullanıcı deneyimi, aynı cihazda kişisel ve kurumsal dataları depolama ve yönetme seçeneğinin yanı sıra kurum ve kamu kuruluşlarının IT direktörleri tarafından kolay yönetim gibi birçok özellik sağlayacak.” diyerek devam etti.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir