Datagate Bilgisayar Genel Müdürü Salih Baş

Datagate ciro hedefini yüzde 39 büyüttü

2014’ten beri Türk Telekom distribütörü olan Datagate, mevcut bölgelerine ek olarak dokuz ilde daha faaliyet gösterecek. Yeni bölgelerle birlikte Datagate’in 2019 bütçesindeki ciro hedefi yaklaşık yüzde 39 büyüyerek 849 milyon TL’ye ulaştı.

2014 yılından itibaren Türk Telekom Bölgesel Distribütörü olarak başta İzmir, Antalya ve Konya olmak üzere 16 ili kapsayan bölgede Telekom ürünlerinin dağıtımı konusunda faaliyet gösteren Index Grup şirketlerinden Datagate, mevcut bölgelerine ek olarak Ankara, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kırıkkale, Kütahya ve Yalova olmak üzere dokuz ilde daha faaliyet gösterecek.

Faaliyet alanı 25 ile çıkan Datagate’in 112 iş ortağına yeni bölge ilavesiyle 89 iş ortağı daha eklendi. Datagate’in Türk Telekom grubundaki distribütör pazar payı yüzde 25’ten yüzde 42,5’e çıktı.

Ciro ve kârlılık açısından önemli katkı getirecek

Tüm bölgelerde toplam 201 iş ortağına ulaştıklarını söyleyen Datagate Bilgisayar Genel Müdürü Salih Baş, “Bu bizim için çok önemli bir gelişme. Bu işbirliği özellikle ekonominin daraldığı böyle bir dönemde ciro ve kârlılık açısından hem Datagate’in hem de grubun konsolide mali tablolarına oldukça önemli katkılar getirecek. Datagate’in dağıtım kalitesini, yeni bölgedeki iş ortaklarına da kısa sürede sunacağımızı ve önemli bir memnuniyet yaratacağımızı düşünüyorum” dedi.

Datagate’in mevcut altyapısı olduğu için yeni bölgelere yeni insan kaynakları ilavesi yaparak önemli bir gider kalemi oluşturmadan ciddi anlamda bir kâr artışı beklediklerini söyleyen Baş, “Yeni bölgenin, yeni iş ortaklarının katılması hem Datagate’in rakamlarını hem de böyle bir dönemde yatırımcı beklentilerini daha iyi düzeye taşıyacak. Hedeflediğimiz rakamların daha iyisini yapmak için Datagate ekibi olarak yoğun mesai harcıyoruz. Türk Telekom’da distribütör sayısı ikiye inmesine rağmen Apple’daki master distribütörlük görevi devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Türk Telekom ‘Elini korkak alıştırma’ tarifelerini duyurdu

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir