sosyal medya

Doktorlar için sosyal medya yönetimi neden önemlidir?

Doktora sosyal medya araştırma adımları sosyal medya yönetimi profesyoneller tarafından yapıldığında gelirinize ve kitlenize çok olumlu yansır. Bu çalışmalar sayesinde SEO araştırmalarında kısa sürede etkili sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi nedir?

Sosyal medya yönetimi sayfalarınızı kullanma sürecinde ve sosyal medyadaki hesaplarınızı kullanma sürecinde yapılan politikalar, durumlarda acil durumlarda izlemek için tüm rotalar ve marka yönetimi de dâhil olmak üzere bir yönetim şeklidir. Bu çalışmaların tümü koordinasyon yolunda yapılır. Kısacası, sosyal medya yönetimi, hesaplarınızı iş perspektifinden yönetmekle ilgilidir.

Doktorlar için sosyal medya adımları

Sosyal medya yönetimi, hedef kitlenizi tanımlamakla başlar. Çalışmaya başlamadan önce, sohbet etmek istediğiniz kişilerin yaşı, cinsiyeti, ilgi alanları ve çevrimiçi çalışma saatleri gibi ayrıntıları öğrenmeniz gerekir. Bunu basit anketler veya küçük değerlendirmelerle başarabilirsiniz. Ancak, hedef kitlenizi daha profesyonel yöntemlerle analiz etmek için bir danışmana edinin. Hedef kitlenizi belirten sonra, işinize başlayabilirsiniz. Bu bilgi, kitleniz için özel hissetmenizi sağlamak için kampanyaları çalıştırmanıza yardımcı olur. Doğum günlerini veya diğer özel günleri azalttığınızda kupon gönderebilirsiniz. Böylece marka görüntüsünü geliştirebilirsiniz.

Rakip analizi

Sosyal medya yönetiminde hedef kitle tespit edildikten sonra rakiplerin analizi yapılmalıdır. Rakipleriniz de sosyal medyada bazı araştırmalar yapar. Bu çalışmaları bilmeden kendi işinizi belirlemek yanlıştır. Profesyonel bir bakış açısıyla, rekabetçilerin çalışmalarını belirleyebilir ve içeriği paylaşma, mevcut hareketlerinizde daha baskın hale gelecektir. Sosyal medya hesabınızı her zaman rakibinizden daha aktif kullanmalısınız.

Reklamcılık yönetimi araştırması

İnternetteki en önemli dijital reklam çalışmalarından biri bir sosyal medya reklamıdır. Arama motorlarınızda sosyal medya hesabınızın dışında bir reklam işini de yapabilirsiniz. İçeriğinizi sosyal medya hesabınızda tanıttığınızda, daha geniş kitleyi teslim edebilirsiniz.

İçerik yönetim çalışmaları

İçeriğini, markanızın arama motorlarındaki en iyi sıralamalarınızı ilgilendirmenizi sağlayan profesyonel bir sosyal medya yönetimi sürecinde yönetmenizi sağlar. İlk önce bunun için kaliteyi ve orijinal materyali paylaşmanız gerekir. İç yönetim çalışmaları ile sosyal medya hesaplarınızda proaktif olabilirsiniz. İçeriğinizi belirlerken rakiplerinizin paylaşımları ve hedef kitlenizin demografisi dikkate alınmalıdır. İlgi çekici ve anlaşılması kolay içerik paylaşarak sosyal medyada öne çıkabilirsiniz. Ayrıca profesyonel bir yaklaşımla görsel, video ve metin içerikleri oluşturarak SEO çalışmalarınızı destekleyebilirsiniz.

Değerlendirme

Sosyal medya hesaplarınızda yayınladığınız tüm gönderilerin hedeflerinize ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmelisiniz. Bunu günlük, haftalık ve aylık raporlama yaparak sağlayabilirsiniz. Danışmanınız konu ile ilgili değerlendirme çalışmalarının sonunda size bir rapor sunacaktır. Sonuç olarak stratejinizi değiştirebilir, başka faaliyetlerde bulunabilir ve reklam bütçenizi iyileştirebilirsiniz. İncelemeler, iyi bir sosyal medya yönetiminin önemli temellerinden biridir.

İlginizi çekebilir:  Instagram, Twitter'dan daha büyük

Doktorlar için yapılan ek çalışmalar nelerdir?

Hekime yapılacak sosyal medya yönetimi işleri arasında ek çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar sayesinde daha profesyonel bir marka olduğunuzu gösterebilir ve sosyal medyada daha aktif bir görüntü çekebilirsiniz. İşte doktorlar için özel olarak sosyal medya hesaplarında yapılan bazı ek çalışmalar.

Video çekimi

Doktorlar için sosyal medya yönetimi kapsamındaki faaliyetlerden biri de video kaydıdır. Özellikle yaptığınız işlemler hakkında bilgi veren videolar kaydediyoruz. İnsanların işlemlerinizi canlı olarak görmelerini sağlıyoruz. Ardından, paylaşmak istediğiniz sosyal ağ hesabının yapısına göre yapılan videoları optimize ediyoruz. Ayrıca hedef kitlenize, özellikle nişinizle ilgili videolar aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Bilgilendirici içerik paylaşımı

Sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği olduğunda, insanlar bilgilendirici ve ilginç paylaşımlar yapan hesaplara ilgi gösteriyor. Sizin için bilgilendirici içerikler oluşturuyoruz. Metin, resim veya video şeklinde oluşturduğumuz bilgilendirme içeriklerini sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyor ve mümkün olduğunca çok kişi tarafından görüntülenebilmesi için gerekli tanıtım faaliyetlerini yürütülmektedir

Reklam kampanyaları

Sosyal medya hesaplarında kampanyalar yayınlayarak hedef kitlenize markanız hakkında daha fazla bilgi verebilirsiniz. Bunun için markanız için reklam kampanyaları oluşturulur. Oluşturduğumuz reklam kampanyalarına dayalı olarak yönetim çalışmaları yapılır. Ardından, reklamlarınızdan elde ettiğiniz etkiyi size gösterilir.

Güçlü bir marka imajı oluşturmak

Sosyal medyada popüler olmak istiyorsanız, sosyal medyada güçlü bir marka imajı oluşturmanız gerekir. Hedef kitlenizle etkileşime giren, onlara bir taahhüt oluşturabilirsiniz. Ayrıca, insanların, insanlarla güçlü bir marka olduğunu düşünmelerini sağlayabilirsiniz. Sosyal medya yönetiminde güçlü bir marka imajı oluşturmak için çalışılmaktadır.

Doktorlar için profesyonel sosyal ağ yöneticisi?

Öncelikle birlikte çalıştığı doktorların itibarını önemseyen hekimlere sosyal medya yönetimi hizmeti veren ve itibarlarını zedelememek için profesyonel sosyal medya paylaşımları planlayan bir ajans. Bu pozisyonların bilimsel ve tıbbi doğası ile dikkat çekiyor.

Sağlık sektöründe kitlesel seferberlik dikkat gerektiriyor. Yanlış yönlendirme hastalara zarar verebileceğinden kurum bunun için gerekli sorumluluğu almalı ve bu alanda çalışan bilim insanlarının ürettiği içeriklere sahip olmalıdır. Sosyal ağlar için üretilen içeriklerin denetlenmesi ve yanlış bilgi içermemesi çok önemlidir.

Profesyonel bir sosyal medya düzenleyicisi, paylaşılan içeriği tüm açılardan değerlendirir. Etkileşim oluşturmaya çalışırken, birlikte çalıştığı doktorun itibarını zedelememek için bilimsel verilerden de yararlanır ve gerekli önlemleri alır.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir