E-ticarette TV reklamı etkisi ölçülebiliyor

Dijital pazarlama optimizasyonu şirketi Metrics34, e-ticaret şirketlerinin televizyon reklamlarının getirilerini ölçmelerini sağlayan TV-Takibi uygulamasını kullanıma sundu. Metrics34’ün Almanya merkezli iş ortağı intelliAd tarafından geliştirilen ve Türkiye’de ilk kez sunulan uygulama sayesinde, e-ticaret siteleri TV’de yayınlanan reklamlarının verimliliğini ölçebiliyorlar.

Konu ile ilgili bilgi veren Metrics34 Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçam, son dönemde e-ticaret sitelerinin reklam mecrası olarak televizyondan yoğun biçimde yararlandıklarına dikkat çekti.

TV-Takibi’nin e-ticaret sitelerine sağladığı en önemli avantajın ölçümleme olduğunu belirten Karaçam, “Yeni hizmetimiz, yayınlanan TV reklamlarının e-ticaret sitelerine ne derece fayda sağladığını, tıpkı dijital ortamda yürütülen pazarlama faaliyetlerine ilişkin ölçümlerde olduğu gibi açıkça ortaya koyuyor. Örneğin, yayınlanan reklam spotlarından zaman bazında hangilerinin daha çok ürün satılmasını sağladığı gibi veriler, e-ticaret sitesinin gelecekteki TV reklam kampanyalarını da daha sağlıklı bir biçimde planlamasında önemli rol oynuyor” dedi.

Reklam spotlarının istenilen zaman aralıklarında yayınlanması için medya planının oluşturulmasında TV-Takibi’nden yararlanıldığını kaydeden Karaçam, “Böylece reklamlar için en iyi yerleştirme ve doğal olarak da en iyi geri dönüş sağlanmış oluyor. Her e-ticaret şirketinin hedef kitlesi farklı olduğu gibi, hedeflenen kesimlerin TV izleme alışkanlıkları da farklılık gösteriyor. TV-Takibi aracımız sayesinde, reklam yayınlandığı anda e-ticaret şirketinin sitesi dahil tüm dijital pazarlama kanallarında gerçekleşen tüm aktiviteler mercek altına alınıyor. Bu da yürütülen TV reklam kampanyasından aynı reklam bütçesi ile çok daha fazla getiri elde edilmesini sağlıyor” diye konuştu.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Tech Brands Türkiye'nin en teknolojik markalarını açıkladı

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir