Fujitsu SELECT Partner Programı’nı yeniledi

Fujitsu’nun dünya çapında uygulamakta olduğu kanal iş ortağı programı olan SELECT Partner Programı, beş başarılı yılı geride bıraktı. Program dünya çapındaki kanal iş ortaklarının değişen ihtiyaçları ve şirketin kârlı büyüme hedefleri göz önüne alınarak yeniden tasarlandı. Fujitsu, SELECT Partner programının yapısını, eğitim imkânlarını ve avantajlarını, değişen pazar dinamiklerini ve kanal iş ortakları ile yakın işbirliğini dikkate alarak güncelledi.

Şu ana dek EMEIA, Asya, Okyanusya ve Kuzey Amerika’da uygulanan SELECT Partner Programı yakın zamanda Güney Amerika’da da uygulanmaya başlanacak. EMEIA’da elde edilen başarının ışığında Fujitsu, küresel bazda cironun yüzde 80’ini kanal iş ortakları aracılığıyla yapmayı hedefliyor.

Fujitsu Küresel Kanal Partner Yönetimi’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Veerle Limbos, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Fujitsu SELECT Partner Programı, sektörün en gelişmiş kanal iş ortaklığı programlarından biridir ve üç önemli kavrama dayalı olarak değer yaratmayı hedeflemektedir: güvenilir inovasyon, bireysel destek ve büyümeye odaklılık. Yeni ve geliştirilmiş SELECT Partner Programımız; Fujitsu stratejisinin tam merkezinde yer alıyor ve kanal iş ortaklarımıza şirketle daha yakın işbirliği içinde; tamamen kişiye özel bir şekilde, kaynaklara ve eğitimlere erişme olanağı sağlayarak işlerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Kanal iş ortakları ile birlikte büyümek Fujitsu’nun stratejik önceliklerinden biri.”

Fujitsu ile çalışmanın iki avantajlı yolu

Halen dünya çapında 16 bin 200 üyesi olan SELECT Partner Programı iki farklı kademede iş ortaklığı imkanı sunuyor: SELECT Register Partner ve SELECT Expert Partner. Genellikle Fujitsu ürün ve hizmeteri ile ilgili bilgi yatırımının ve şirketle işbirliğinin ilk aşamasında olan SELECT Register Partner’lar, LIFEBOOK ve STYLISTIC modelleri, PRIMERGY sunucular ve ETERNUS depolama sistemleri gibi portfoyün önemli ürünlerin satışını gerçekleştirirler. Fujitsu ile olan işbirliklerini distribütörler aracılığıyla sürdüren SELECT Register Partnerler’ın şirketle temel seviyede bir işbirliği mevcuttur. Select Register Partner’lar Fujitsu Kanal İş Ortakları portaline erişim, satışı destekleyecek kapsamlı kanal destek kitlerine ve ön satışla ilgili bilgilere erişim hakkına sahiptirler.

İlginizi çekebilir:  Google Çeviri'ye Kürtçe ve 12 dil daha eklendi

Belirli bir sertifikasyon süreci sonrası, kanal iş ortakları ek kazanımlardan faydalanmak için SELECT Expert haklarına1 sahip olurlar. Fujitsu Select Expert’ler mobilite çözümlerinden gelişmiş sunucu çözümlerine ve veri korumaya dek çok geniş bir alanda uzmanlık derecesinde bilgi sahibi olurlar. Bu uzmanlık kanal iş ortaklarına kendilerini farklılaştırma olanağı sağlarken müşterileri için gerçek anlamda güvenilir bir danışman olarak davranmabilmelerine de yardımcı olur.

Tüm SELECT Expert Partner özellikleri; daha fazla müşteri odaklılığının sağlanması için yeniden sınıflandırılırken, iş ortaklarının mobilite, güvenlik, büyük veri ve müşterilerin ihtiyaç duydukları günümüzün bilgi teknolojilerinin tamamını kullanarak müşterilerine en iyi tavsiyeyi verebilecekleri bilgi, kaynak ve araçlarla donatılmasını sağlayacak biçimde yeniden tasarlanmıştır.

Fujitsu, yeni SELECT Expert Partner özelliklerine uygun olarak; satış, ön satış ve kurulum alanlarında gelişmiş bir eğitim içeriği hazırladı. SELECT Akademi tarafından verilen bu eğitimler ile Fujitsu, kanal iş ortaklarını da tıpkı Fujitsu çalışanları gibi kapsamlı bir eğitime tabi tutuyor olacak.

Bireysel kazanımlar

Fujitsu, en üst seviyede kaliteyi sağlamak ve her bir ortağa kişisel iş planlarına uygun birebir yaklaşım sunmak amacıyla kanal iş ortaklarını bilgilerine dayanan bir biçimde ödüllendiriyor. Buna uygun olarak geliştirilmiş bir prim planı bile hayata geçirildi. Örneğin, bireysel bir SELECT Hedef Anlaşması imzalayan SELECT Expert’ler var olan kârlılıklarını yüzde otuza dek artırabilmekteler.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir