Glovo

Glovo 169 milyon dolar yatırım aldı

2015’ten bu yana 322 milyon dolar yatırım alan yeni nesil teslimat uygulaması Glovo, D serisi yatırım turunu 169 milyon dolar ile kapattı.

Dünyanın en hızlı büyüyen teslimat uygulamalarından biri olan Glovo, yatırımlarla büyüyor. 2015 yılında Barselona’da kurulan ve Türkiye’de de hizmet veren Glovo D serisi yatırım turunu 169 milyon dolar yatırım ile tamamladı.

Uluslararası yatırım sermayesi şirketi Lakestar’ın liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda; pizza restoranları zinciri Papa John’s’un da sahibi olan Drake Enterprises başı çekerken, Avrupalı risk sermayesi şirketi Idinvest Partners ve teknoloji firmalarının büyümesini destekleyen Korelya Capital gibi yeni yatırımcılar da yer aldı.

Kullanıcıların mobil uygulama üzerinden, yemekten market alışverişine, kişisel bakımdan hediyelik eşyaya kadar geniş bir ürün gamında diledikleri ürünü sipariş etmelerini sağlayan Glovo, bu yatırımla sunduğu müşteri deneyimini mükemmelleştirmeye odaklanacak.

Bu hedefle mühendis ekibini büyütüp, hizmet ağını geliştirecek olan Glovo, yakın zaman önce Mühendislik Birimi Başkan Yardımcılığı görevini Mustafa Sezgin’e emanet etmişti. Daha önce Uber, Soundcloud, Motorola ve Ericsson gibi kurumlarda çalışan Sezgin’in atamasıyla teknolojisini geliştirmeye kararlı olduğunu gösteren Glovo, 300 yeni teknoloji mühendisini kadrosuna dahil etmeye hazırlanıyor.

Teslimat süresini kısaltacak, hizmet kategorisini artıracak

Binin üzerinde çalışanı, 5.5 milyon kullanıcısı ve 16 bin iş ortağı ile 21 ülkede hizmet veren Glovo’nun öncelikli hedeflerinden biri kuryelerinin teslimat sürelerini daha da kısaltmak olacak. Latin Amerika’nın yanı sıra Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da (EMEA) en hızlı büyüyen teslimat uygulaması olan Glovo’nun en büyük yatırım alanlarından birini gıda dışı teslimat kategorilerini artırmak oluşturacak.

İlginizi çekebilir:  Türk Telekom ve Argela yerli 5G ile MWC 2017'de

Oscar Pierre: Amacımız her pazarda lider olmak

Glovo’nun aldığı 169 milyon dolarlık yatırımı değerlendiren Glovo CEO’su Oscar Pierre, “Hızla büyümeye devam eden Glovo’nun bu yatırım turu için büyük hedeflerimiz var. İlk günden bu yana başarımızın temel unsuru ekibimiz oldu. Aldığımız bu yatırımla da temel önceliğimiz ekibimize yatırım yapmak olacak” ifadesini kullandı.

Girdikleri her pazarda lider olmayı hedeflediklerini belirten Pierre, “Hem kullanıcılarımıza hem kuryelerimize hem de iş ortaklarımıza kazanç sağlayacak bir deneyim sunuyoruz. Uygulamamıza dahil edeceğimiz yeni teknolojilerin Glovo’ya önemli bir rekabet avantajı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Dharmash Mistry: Glovo tüketici alışkanlıklarını değiştiriyor

Glovo’ya yaptıkları yatırım ile ilgili konuşan ve Glovo Yönetim Kurulu’na katılmaya hazırlanan Lakestar Ortağı Dharmash Mistry ise, “Kullanıcısına ‘istediği her şeyi, istediği her yere’ 30 dakikadan kısa sürede ulaştırma kolaylığı sunan Glovo bu özelliği ile yemek ve market teslimatında tüketici alışkanlıklarını değiştirmeye devam edecek” diye konuştu.

Türkiye’de de büyüyor

Geçtiğimiz yıl global hizmet ağına her dört günde bir yeni bir şehri daha ekleyerek büyümesini sürdüren Glovo, Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir’de hizmet veriyor.

Glovo’nun Türkiye pazarına yaklaşık bir yıl önce adım attığını söyleyen Glovo Türkiye Genel Müdürü Austin Kim, “Bu kadar kısa bir sürede beklediğimizden hızlı büyüdük. Önümüzdeki dönemde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de müşteri deneyimimizi mükemmelleştirmek, teslimat kategorilerimizi geliştirmek ve en hızlı teslimat uygulaması olmak konusunda çalışmalarımızı sürdürmek öncelikli hedeflerimiz olacak” dedi.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir