Google Cloud Day İstanbul

Google Cloud Day İstanbul’da bulut çözümleri sahnedeydi

3 Ekim 2019 günü Google Cloud Day İstanbul etkinliğine katılma fırsatı buldum. Etkinlikle Google’ın bulut platformu üzerinden kurumlara sağladığı çözümler ve bu çözümlerin getirdiği avantajlar önce Google yetkilileri, daha sonra ise Google Cloud servislerini kullanan şirket temsilcileri tarafından anlatıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını, Google Cloud Ülke Müdürü Önder Güler yaptı. Güler, araştırma şirketi Gartner’e göre, kamu bulut hizmetleri pazarının 2022 yılına kadar 360,2 milyar ABD dolarına ulaşmasının beklendiği bilgisini paylaştı.

Google Cloud Ülke Müdürü Önder Güler
Google Cloud Ülke Müdürü Önder Güler

Önder Güler, “Bulut büyümeye devam ediyor. Biz de yatırımlarımıza devam ediyoruz. Google Cloud’un bulut alanında yaptığı yatırımlar 30 milyar dolardan 47 milyar dolara çıktı ve bu alanda sene başından bu yana 130 yeni ürünün kullanıma sunuldu” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Önder Güler’in yanı sıra Google Ürün Yönetimi Direktörü Evren Eryürek, Ürün ve Çözümler Kıdemli Direktörü Chandra Ranjan ve Orta Doğu-Afrika-Türkiye Bulut Mühendisleri Direktörü Saad Ouchkir da birer sunum yaptı.

Denizbank Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Dilek Duman
Denizbank Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Dilek Duman

Google Cloud çözümlerini kullanan Denizbank, Vestel, Hopi, Coca Cola İçecek, DeFacto ve AloTech şirketleirin yetkilileri de sahnedeydi. Denizbank Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Dilek Duman, banka olarak teknoloji kullanarak nasıl bir büyüme kat ettiklerini örnekleriyle anlattı.

Ahmet Alp Balkan
Ahmet Alp Balkan

Sosyal medyaya ilk kez girdiğim, hatta bir dönemin efsane platformu FriendFeed’den hatırladığım Ahmet Alp Balkan’ın da Seattle’dan Google adına gelerek etkinliğe kıdemli geliştirici olarak katılması gurur vericiydi. Ahmet, sunumunda yazdığı bir kodun, Google Cloud, Amazon Web Services ve IBM Bulut sunucularında sorunsuz çalıştığını uygulamalı olarak gösterdi.

Anthos

Google Cloud Day İstanbul etkinliğinde şirketin açık hibrit platformu Anthos da tanıtıldı. Etkinlikte, Kubernetes, Istio ve Knative gibi açık kaynak teknolojileri üzerinde oluşturulan Anthos’un, şirket içi ve bulut ortamları arasında tutarlılık sağladığı bilgisi paylaşıldı.

İlginizi çekebilir:  Elektrikli araçlara geçişi hızlandıracak önlemler

Developer Zone

Son olarak, Google Cloud Day katılımcılarının etkinlik kapsamında Bulut ve Yapay Zekâ teknolojilerinin bütünleştiği farklı çözümlerin sergilendiği alanda ve geliştiriciler için oluşturulan ‘Developer Zone’ özel bölümünde birbirinden farklı teknolojileri deneyimleme imkanı bulduğunu da buraya not düşmeliyim.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Melih Bayram Dede

TechnoLogic'in Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni. Gazeteciliğe 1993’te başladı. Çeşitli yayınlarda teknoloji editörü olarak görev yaptı, TV programları hazırlayıp sundu. İnsan Yayınları tarafından yayımlanan “İnternet” ile Liz Yayınları tarafından yayımlanan “Teknoloji ve Hayat” adlı kitapların yazarı. Sürekli Basın Kartı sahibi. Bilişim Medyası Derneği ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir