Görme engelli çocukların milli maç heyecanı

Turkcell, Türkiye-Arnavutluk maçında görme engelli çocuklar için çok özel bir projeye imza attı. Turkcell’in davetlisi olarak Türkiye-Arnavutluk milli maçına davet edilen 7 görme engelli çocuk, hayatlarında ilk kez maç heyecanını stadyumda yaşadı.
Sesli Betimleme maça uygun hale getirildi
Turkcell’in görme engelliler için geliştirdiği Hayal Ortağım mobil uygulaması içinde yer alan Sesli Betimleme uygulamasının bir benzeri, bu kez futbol maçına uygun hale getirildi ve çocukların maç heyecanını Volkan Kurt’un usta anlatımıyla canlı olarak yaşaması sağlandı.
Unutulmayacak bir anı oldu
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan ve ay-yıldızlıların 1-0 kazandığı maç boyunca gollerde ve önemli pozisyonlarda binlerce taraftarla aynı anda heyecanlanan çocuklar, stattan unutamayacakları bir anıyla ayrıldı.
Bu özel günde onların heyecanına ortak oldular
Maçı tribünde çocuklarla birlikte izleyen Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, bu özel günde onların büyük heyecanına ortak oldu.
Çok anlamlı bir organizasyona tanıklık ettik
Milli maç coşkusunu stadyumda çocuklarla yaşayan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, “Çok anlamlı bir organizasyona tanıklık ettik. Çocuklarımız bugün milli heyecana ortak oldu. Bunun gibi güzelliklerin artması için biz de çalışmalarımızı, desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.
Sosyal bariyerler ve erişim eksikliği var
Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, engelli bireyler için asıl engelin, kendilerinin dile getirdiği gibi sosyal bariyerler ve erişim eksikliği olduğunun altını çizerken, “Spor heyecanının engelli bireylere ulaşmasını, sosyal ve kültürel faaliyetlere eşit ve bağımsız katılmalarına olanak veren bu uygulamayla, çocuklarımızın maçtaki heyecanı ve duydukları mutluluk bizi yeni teknolojiler konusunda motive ediyor” dedi.
Braille baskılı kitap veriliyor
“Hayal Ortağım” uygulaması görme engelli bireylere hizmet veriyor; “İşaret Dilim” ise işitme engelli bireylerin arkadaşlarıyla ve aileleriyle aralarında köprü vazifesi görüyor. Braille baskılı kitap ve Orbit Reader (not alma) cihaz desteği de sağlanıyor. İçimdeki Hazine projesiyle otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocukların eğitimine dijital destek sağlanıyor, okullarda özel eğitim sınıfları kuruluyor.