HIMSS

HIMSS standartları İstanbul’da masaya yatırılacak

1961 yılında kurularak Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerinden 2 binin üzerinde Sağlık BT uzmanı, klinik uzmanları, firma yetkilileri, yatırımcılar ve sağlık bilişimi profesyonellerini buluşturan en büyük uluslararası sağlık bilişimi etkinliği ‘HIMSS 2018 Eurasia – EMRAM Eğitim Konferansı ve Sağlık Bilişimi Fuarı’, bu yıl da İstanbul’da yapılacak.

Sağlık yöneticileri ve sağlık bilişimi profesyonelleri katılacak

25-27 Ekim tarihlerinde Pullman Hotel Yenibosna’da gerçekleşecek etkinlik kapsamında dijital hastane, e-sağlık, sağlıkta akıllı sistemler ve teknoloji konuları masaya yatırılacak; sağlık bilişimi alanında ileri uygulamalar sağlık yöneticileri ve sağlık bilişimi profesyonelleri ile buluşacak.

Kağıt sistemini ortadan kaldırıyor

Hastanelerdeki dijital dönüşüm sürecinin HIMSS ile belli bir standarda kavuştuğunu belirten Technopc Yönetici Ortağı Murat Yücel, hastanelerde bu standarda ulaşmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu standart sayesinde yapılan tahlillerin bütün hastaneler tarafından görülmesinin, çekilen görüntülerin, mamografilerin mükerrer olmamasının sağlandığını söyleyen Yücel, “Böylece aynı hastaya aynı işlemlerin birden fazla kez yapılması engelleniyor. Kağıt sistemini de ortadan kaldırıyor” dedi.

Aynı süreç her yerde yeniden tekrarlanıyor

Şu anki mevcut sistemde hastanelerin büyük kısmının farklı yazılımlar kullandığını anlatan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yüzden hepsinin datası kendinde. Gidiyorsunuz bir yerde ölçüm yaptırıyorsunuz oradan bir gün sonra mesela Kocaeli’ne geçtiniz veya başka bir hastaneye gittiniz. Yeniden hastaneye gittiğinizde aynı süreç yeniden başlıyor. Bu sıkıntılı bir durum. Bir de tıpta yapılan işlemler hiç ucuz işlemler değil. Ayrıca personel açığı da var. Aynı hastaya 3 tane doktor bakıyor. 3 tane farklı tahlil yaptırıyor.”

İlginizi çekebilir:  Tiny House Nedir? Satın almadan önce bilmeniz gerekenler

Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız

Organizasyonda medikal taraftaki süreçlere katkıda bulunacaklarını söyleyen Yücel, “Bir hastanede kullanılabilecek birçok teknolojik ürünü üretiyoruz. Hastanelerimizin bu süreci başarılı bir şekilde yönetmesi için biz de ne gerekiyorsa bu organizasyonda yapmaya hazırız. Gerekli tüm bilgilendirmeler için etkinlikte yerimizi alacağız. Uzun yıllardır sağlık sektörüne hizmet veriyoruz ve bu konuda yapacağımız katkılara, tecrübemizin gücüne güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

HIMSS nedir?

Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS), 1961 yılında kurulmuş; dünya çapında 52.000 sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşla birlikte bünyesinde 600 şirket ve 250 dernek/vakıf barındıran; Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. Kuruluş amacı bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamaktır.

EMRAM nedir?

EMRAM (Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli) ile hastanelerin dijital olma seviyeleri uluslararası düzeyde derecelendirilmektedir. Bu süreçte, sağlık kuruluşunun işleyişinde bilişim teknolojilerini kullanma seviyesi denetlenerek akredite edilir. HIMSS başvuruda bulunan hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve seviyelerini belirlemek için dünyaca kabul edilen akreditasyon ve standart modeli olan EMRAM’ı kullanmaktadır.

Standartlara uyum belgelendiriliyor

Bu model ile hastaneler 1 ile 7 arasında seviyelendirilerek dijital sürecini altıncı ve yedinci seviyeye kadar tamamlamış hastaneler belgelendirilmektedir. HIMSS EMRAM seviyelendirmesi ile hastanelerin sürekli gelişen sağlık bilişimi teknolojilerine uluslararası standartlarda uyum sağlamasını kolaylaştırmaktadır.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir