5G

IFS’e göre Endüstriyel IoT çift haneli büyüdü

Nesnelerin İnterneti’nin (IoT) varlık performansı yönetimi amaçlı kullanımında yüzde 30, müşteri ekipmanlarının takibi için kullanımında da yüzde 10 artış gerçekleşti. 

Global kurumsal uygulamalar şirketi IFS, Kuzey Amerika merkezli şirketlerde görev yapan 200 yöneticinin katıldığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırma, endüstriyel işletmelerde Nesnelerin İnterneti (IoT) kullanımının bir önceki yıla göre önemli düzeyde arttığını gösteriyor.

Üretimden inşaat alt yüklenicilerine ve petrol-gaz şirketlerine kadar pek çok farklı işletmenin yöneticileri, bağlantılı cihazlar üzerinden giderek daha fazla veri topluyor, bu verileri yepyeni yöntemlerle diğer sistemlere entegre ediyor ve IoT verilerini işlerinde daha merkezi bir konuma yerleştiriyor.

Şirketleirn Endüstriyel IoT talebi arttı

Araştırmanın sonuçlarına göre:

Birbirinden bağımsız makine bileşenleri ya da makineler yerine, iş birimlerinin ya da üretim hatlarının tamamından IoT verileri toplayan şirketlerin sayısı yüzde 17 arttı.

Bu sayede IoT’nin daha gelişmiş yapılarda kullanılabilmesi, varlık performans yönetimini desteklemeye yönelik IoT kullanımında görülen yüzde 30’luk artışı da açıklıyor.

Müşterilerinin ekipmanlarını IoT üzerinden takip eden katılımcıların sayısındaki yüzde 10 artış, saha hizmetleri yönetiminde de bir dönüşümün yaşanmaya başladığını gösteriyor.

Bu gelişmelere karşın, IoT veri akışlarını kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılımları ile entegre eden katılımcıların oranı yüzde 16 dolaylarında kalmaya devam ediyor. Bu konuda adım atılmaması, IoT’nin yeni iş modelleri ya da gelir fırsatları sunma potansiyeli karşısında bir engel olarak yorumlanabilir.

Yapay Zeka, ERP sistemlerinde çığır açacak

IFS Ürün Direktörü (CPO) Christian Pedersen konuyla ilgili olarak şunları ifade ediyor:

“Kurumsal IoT entegrasyonu sayesinde, bağlantılı cihazlardan gelen verileri alıp bunlarla ERP üzerinde iş süreçleri oluşturmak mümkün oluyor. ERP yazılımı bu verileri şirket çalışanlarına sunabiliyor ya da gelen verilere göre anında harekete geçebiliyor.

İlginizi çekebilir:  Yapay Zekâ, Finans Sektörünü Dönüştürüyor

Yapay Zeka (AI) uygulamalarının sürekli öğrendiği ve bu bilgilerle yeni işletme algoritmaları oluşturduğu bir ortamda, ERP’ye devamlı IoT veri akışının yaratacağı potansiyeli bir düşünün.

Yapay Zeka işte o zaman gerçekten bir çığır açacak, ERP sistemleri büyük ölçekli bir dönüşüm geçirecek ve bizim bu sistemlere ilişkin görüşlerimiz de değişecek.”

Endüstriyel işletmeler dijital dönüşüm yaşamazsa kayba uğrar

IFS Global Endüstri Çözümleri Başkanı Antony Bourne da şunları ekliyor:

IoT, sistemi ciddi ölçüde değiştirme gücüne sahip. Fakat endüstriyel işletmeler dijital dönüşümü benimsemezse, daha çevik rakipleri nedeniyle kayba uğrayacak. IoT, işletmelerin dönüşmesine yardımcı oluyor; böylece yeni gelir kaynakları keşfetmelerini ve iş süreçlerini kökten değiştirmelerini sağlıyor.

Bu noktada en temel sıkıntılardan biri, dönüşüm teknolojilerini uygulayabilecek becerilere sahip insan kaynağının olmayışı. Kurumsal yazılım ve teknoloji platformlarındaki deneyimli iş ortakları, bu sıkıntıların aşılmasına yardımcı olabilir ve gelişim için başarısı kanıtlanmış bir yol çizebilir.”

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir