casus uydu Ofek16satellites

İsrail uzaya yeni bir casus uydu gönderdi

İsrail, askeri istihbarat amaçlı olarak yüksek çözünürlükte görüntü sağlayacak yeni bir casus uyduyu yörüngeye fırlattı.

Ofek 16 adı verilen uydu, sabah saatlerinde, daha önce de bu uyduları uzaya fırlatmada kullanılan ve İsrail tarafından geliştirilen Shavit adlı roketle İsrail topraklarından fırlatıldı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, yaptığı açıklamada, “İsrail’in gücünü her alanda ve her cephede arttırmaya devam edeceğiz” dedi.

Savunma Bakanlığı, Ofek 16 uydusunu, geliştirilmiş kapasitesiyle birlikte elektro-optik bir keşif uydusu olarak tanımlıyor. Uydunun elde ettiği ilk görüntülerin bir hafta içinde ulaşmaya başlaması bekleniyor.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, İsrail, casus uydularını özellikle İran’daki nükleer faaliyetleri takip etmek amacıyla kullanıyor.

Acer Nitro 5 incelemesi – AMD Ryzen işlemcili oyun canavarı

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Sanal gerçeklik yazılımında kripto para kodları bulundu

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir