Kardelenlerin mezuniyet sevinci

Turkcell’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) işbirliğinde yürüttüğü Kardelenler projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Kardelenler bursuyla eğitim hayatlarına devam eden kız öğrencilerden 1700’ü liseden, 130’u üniversiteden mezun oldu.

Turkcell’in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ile ekonomik imkansızlıkları nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yürüttüğü Kardelenler projesi, 2013-2014 eğitim yılının sona ermesiyle birlikte mezunlarını verdi. Bu sene 14. yılını dolduran proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında 1700 Kardelen liseden, 130 Kardelen ise üniversiteden mezun oldu.

Bir eğitim dönemi daha mutlu bitti

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, “Mezuniyet, heyecanla beklediğimiz bir dönem. Çünkü her eğitim yılının sonunda, mezun olan Kardelenlerimizin çizdiği bir mutluluk tablosu çıkıyor ortaya. Bu sene de lise ve üniversiteden mezun olan binlerce kızımızın mutluluğunu yaşıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda bir hayli yol almış olduğumuzu görmek çok güzel. 14 sene içinde 17 bin kızımız lise, 2 bin kızımız üniversite mezunu oldu. Hali hazırda Kardelenler projemizle verdiğimiz burs sayısı 100 bini geçti ve her yıl binlerce kızımıza burs vermeye devam ediyoruz. Kardelenlerimizin öğretmen, doktor, mühendis, avukat ve hemşire olup topluma hizmet ediyor olması projemizin hedefine ulaştığının göstergesi. Mezun Kardelenlerimizi tebrik ediyor ve daha nice başarılara imza atmalarını diliyorum” dedi.

Mezun Kardelenlerin görüşleri:

MELTEM KARATAŞ (Muğla):

“Hedefim yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapmak”

Muğla’da maddi imkânsızların yanı sıra eğitimin biz kızlar için ne kadar önemli olduğunun fark edilmediği bir ortamda büyüdüm. Bu koşullar liseye üç yıl geç başlamama neden oldu. Kardelenler bursuyla lise öğrenimimi birincilikle tamamladım. Yine aynı bursla üniversite öğrenimimi sürdürdüm ve bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden mezun oldum. İmkânsızlıklar içindeki kız çocuklarının eğitim alabilmesine yönelik gelecekte yapacağım projelerde akademisyen olmanın büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bu nedenle akademisyen olmayı hedefliyorum. Ayrıca burs bulabilirsem yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapmak istiyorum.

İlginizi çekebilir:  Online alışverişe en çok zaman harcayan ülkelerden biri Türkiye

YEŞİM AKALP (Adana):

“Ülkem için güzel projelerde yer almak istiyorum”

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden bu sene mezun oldum. 2005 yılından itibaren yani lise yıllarımdan beri Kardelenler bursu alıyorum. Bu sene KPSS’ye girip bir bilgisayar mühendisi olarak ülkem için güzel projelerde yer almak istiyorum. Öncelikle kendim ve ailem, daha sonra toplum için yararlı, güzel işler yapmak istiyorum. Umarım hedeflerime ulaşabilirim.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir