İlkem Özar

Kaspersky Türkiye’nin yeni genel müdürü İlkem Özar kimdir?

Kaspersky, sektörün deneyimli isimlerinden İlkem Özar’ın Türkiye Genel Müdürü olarak atandığını duyurdu. Özar, Ocak 2023 tarihi itibarıyla göreve başladığı öğredildi.

Göreve başlamasıyla ilgili bir açıklama yapan Özar, “Kaspersky Türkiye pazarında güçlü bir performans sergiliyor. Şirket 2022 yılında B2B satışlarında %64 büyüme kaydetti. Türkiye Genel Müdürü olarak temel önceliklerim en üst düzeyde müşteri memnuniyeti sağlayarak ve güçlü ve yetenekli bir ekosistem kurarak, Kaspersky’nin Türkiye’de önemli ölçüde gelişmesini sağlamak olacaktır” dedi.

“Bu amaçla bölgedeki teknik destek ve iş ortağı ağımızın yanı sıra mevcut iş ortaklarımızla iş birliklerimizi artırarak ve yenilerini ekleyerek güçlendireceğiz” diyen Özar, şöyle devam etti:

“Böylece Kaspersky’nin kanıtlanmış ve güvenilir siber güvenlik çözümlerini Türkiye’de kolayca erişilebilir hale getireceğiz. Kaspersky gibi dünyayı siber güvenli hale getirme konusunda ön saflarda yer alan birinci sınıf bir siber güvenlik şirketinin parçası olmaktan gurur duyuyorum.”

1998 yılından buyana bilişim sektöründe üst düzey yöneticilik yapan ve 2010 yılından bu yanana da siber güvenlik alanında çalışmalar yürüten İlkem Özar, KOBİ, orta ölçekli ve kurumsal segmentlerde köklü bir deneyime sahip. Özar, Kaspersky Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesine bağlı olarak çalışmalarını yürütecek.

Atamayla ilgili olarak Kaspersky Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Genel Müdürü Amir Kanaan ise görüşlerini şöyle paylaştı: “İlkem’in ekibe katılmasıyla uzmanlığının ve yerel pazarın ihtiyaçlarına dair derinlemesine anlayışının KOBİ ve kurumsal pazarlardaki gelişimimizi daha ileriye taşıyacağına, bizim için önemli bir pazar olan Türkiye’deki yeni girişimleri ve iş büyümesini teşvik edeceğine inanıyorum.”

İlkem Özar kimdir?

İlkem Özar, 1970 yılında Venezuella’da doğdu. TED Ankara Koleji’nden sonra üniversite öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlayan Özar, iş hayatına Saudi American Bankası’nda başladı.

İlginizi çekebilir:  Üniversite öğrencilerine teknolojide kariyer fırsatı

1995 yılında Unilever Yiyecek Bölümü’nde Ürün Müdürü olarak lokomotif marka Komili’nin zeytinyağı ve mısırözü ürünlerinin tüm marka ve pazarlama çalışmalarını yaptı.

1998 yılında BT sektörüne transfer olan Özar, 13 sene Microsoft firmasında müşteri temsilciliği, satış müdürlüğü ve son olarak da Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Kurumsal Pazarlama Müdürü olarak, çeşitli kademelerde görev aldı.

İlkem Özar, Temmuz 2010’da CA Technologies Türkiye Genel Müdürü olarak kariyerine devam etti ve Temmuz 2013’te Intel Security’nin Bölge Direktörlüğü görevini ve Türkiye ve Azerbaycan operasyonlarını üstlendi.

Özar, Şubat 2018 itibarıyla May Siber Teknoloji Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Özar, Ocak 2023’te Kaspersky Türkiye Genel Müdürü olarak atandı.

Minimalist aydınlatmalı kablosuz klavye | Logitech MX Keys Mini incelemesi

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir