Linktera

Linktera genç yeteneklere kariyer fırsatları sunuyor

Günümüzün en popüler meslekleri arasında kendinden söz ettiren ve gelecekte de aynı şekilde konumunu sağlamlaştıracak olan meslekler; yazılım mühendisliği, dijital pazarlama uzmanlığı, robotik servis teknisyenliği, artırılmış gerçeklik geliştiriciliği, elektronik mühendisliği gibi dijitalleşme ile hayatımıza giren alanlar olarak kabul ediliyor.

Bankacılıktan finansa, e-ticaretten sigortacılığa kadar farklı alanlarda ortaya koyduğu projelerle dikkat çeken Türk mühendislik ve yazılım şirketi Linktera, dijital dönüşüm süreçlerinde desteğe ihtiyaç duyan firmalara küresel standartlarda proje danışmanlığı, ürün desteği, sistem entegrasyonu ve uçtan uca proje yönetimi gibi konularda hizmet sunuyor.

2021 yılını yeni yönetimi ve vizyonuyla bir sıçrayış yılı olacak şeklinde tanımlayan Linktera, hem uzman çalışan sayısı hem de nitelik olarak büyümeyi hedefliyor. Linktera yönetimi, çoğu gençlerden oluşacak en az 40 kişiye daha bu yıl sonuna kadar istihdam sağlayacağını açıkladı. Projelerinde yetenekli genç mühendislere de görev veren Linktera, yeni yıl için bir MT programı da tasarlıyor. Böylelikle 2021 yılında yeni yetenekleri deneyimli kadrosuna daha sistematik şekilde dahil etmeyi planlıyor. İşe alım sürecinde bilgisayar ve endüstri mühendisliği, matematik, işletme gibi bölümlerden mezun olan adaylara öncelik verileceği belirtilirken bir diğer önemli noktanın ise adayların bilgi teknolojileri alanında kendini geliştirmeye istekli ve potansiyel sahibi olmaları gerektiği ifade ediliyor.

Kurum İçi Girişimcilik Destekleniyor

Linktera İK Direktörü Duygu Uskun “Linktera, bünyesinde çalışacak kişilere şirketin geniş hizmet ağında yer alan farklı sektörleri tecrübe edebilme imkanı sunuyoruz. Bununla beraber, kendi iç dinamiklerinde de rotasyon imkanı olması nedeni ile farklı projelerde yer alabilme şansları da oluyor. Bu anlamda özellikle yeni mezunlar işin mutfağında yetişiyor diyebiliriz. Dubai’de açtığımız ofis üzerinden yurtdışında takip ettiğimiz fırsatlar odağında çalışanlarımıza uluslararası deneyim imkanı da sunmayı hedefliyoruz. Bir diğer önemsediğimiz konu LinkteraLABS ArGe ofisimiz bünyesinde oluşturduğumuz kurum içi girişimcilik programımız. Çalışanlarımız bilgi ve yetenekleriyle ürünleştirmeyi hayal ettikleri fikirlerini bu program çerçevesinde Linktera desteği ile hayata geçirebiliyor, kendi ürün/hizmetlerinin sahibi olabiliyorlar” dedi.

İlginizi çekebilir:  Kaspersky ve KRAKATAU’dan dijital izinize özel koleksiyon

Teknoloji Alanında Cinsiyet Eşitliği Gurur Kaynağımız

Linktera’da çalışanların genel yaş ortalamasının 32 ve cinsiyet dağılımının ise %55 erkek %45 kadın olduğunu belirten Linktera İK Direktörü Duygu Uskun, “Hedefimiz bu dağılımı her zaman eşit ya da eşite yakın tutmak. İş alanı olarak dışardan bakıldığında erkek egemen gibi görünen bir sektörde Linktera olarak cinsiyet dağılımı konusunda önemli bir yerde olduğumuzu düşüyorum. Bilgi teknolojileri alanında neredeyse %50 cinsiyet eşitliğini yakalamış olmak insan kaynağı yönetimimiz açısından büyük bir gurur kaynağı oluyor” dedi. Uskun, aynı zamanda bulundukları sektörün yapısı itibari ile iş değişiklerinin yüksek oranda gerçekleştiğini ancak 9 yıllık bir şirket olmalarına rağmen 6-7 yıllık çalışanlara sahip olmanın mutluluk verici olduğunu, ortalamanın ise 2,5-3 yıl bandında seyrettiğini belirterek, bu oranı daha da yukarıya çekmek için içerdeki süreçlerin sürekli geliştirildiğini de belirtti.

Yetişmiş İnsan Kaynağı En Büyük İhtiyaç Olacak

Yeni mezunlara öncelikle mutlu olacakları ve kendilerini daha iyi hissedeceklerini düşündükleri alanlara yönelmelerini tavsiye eden Linktera İK Direktörü Duygu Uskun “Başarılı olmanın birinci kriteri yaptığın işi sevmektir. Diğer taraftan sadece bizim hizmet verdiğimiz alan olduğu için değil dünyanın gittiği ve ilerlediği yol itibariyle, teknoloji ve dijitalleşme odaklı alanlara yönelmelerini öneriyorum. Bir süredir çokça konuşulan büyük veri, yapay zeka, makine öğrenimi, robotik otomasyon gibi alanlarda sadece Türkiye’de değil dünyada da önümüzdeki dönemde yetişmiş insan kaynağı en büyük ihtiyaç olacak. Yeni mezunlar, kendilerine bu ve buna benzer teknolojileri kullanabilecek hatta üretebilecek şekilde bir kariyer yolu çizmeliler” şeklinde konuştu.

Dünyada İşlerin %90’ı Dijital Beceri Gerektiriyor

Üniversite eğitimi için kendisine hedef koymak isteyen gençlere bölümlerin isimlerine göre değil, gerçek içeriklerine ve üniversite sonrasındaki potansiyel iş alanlarını da gözeterek hedef koymaları gerektiğine dikkat çeken Uskun, hangi bölüm/meslek olursa olsun bugün dünyada işlerin %90’ının dijital beceri gerektirdiğini hatırlattı. Dünya standartlarındaki gereksinimleri karşılayacak şekilde kendini geliştirmenin önemine de vurgu yaparak, “Linktera gibi yazılım ve danışmanlık alanında kariyer hedefleyenlere, üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, matematik, yönetim bilişim sistemleri, işletme, iktisat ve finans ile ilgili bölümleri önerebilirim” dedi.

Ömür boyu garantili şarj kablosu Anker Powerline+ kutu açılışı

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir