Lojistik sektörü Tırport’la cebe girdi

Türkiye’nin lojistik Startup’ı Tırport; lojistik firmalarının operasyonlarını gerçek zamanlı ve konum tabanlı izleyerek yönetmelerine imkân verecek olan ‘teknolojik altyapıyı’ sağlamayı hedefliyor. Ülkemizdeki 2 bine yakın lojistik firmasına dijital dünyanın kapıları Tırport ile aralanıyor.

Tırport sayesinde, dijital dünyaya yelken açacak olan lojistik firmaları günlük işlerini, yüzlerce çalışan ve onlarca telefon görüşmesiyle yapmak yerine, laptop veya cep telefonlarından birkaç adımda yönetebilecek. Aynı zamanda kullanılacak dijital platformlar, firmaların ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilecek.

Türkiye, karayolu taşımacılığında dünya lideri

Ülkemizde, nakliyenin %92’si karayolları ile gerçekleştiriliyor. Bu oran ile Türkiye, karayolu taşımacılığında dünya lideridir ve her gün yaklaşık 900 bin kamyon yük almaktadır. Ülke geneline yayılan bu denli büyük bir operasyonun yönetimi, lojistik firmaları tarafından her gün, olağanüstü bir efor harcanarak yönetilmeye çalışılıyor.

Oysa, şuan dünyanın gündeminde olan Uberizasyon Akımı (Hizmetlerin UBER örneğinde olduğu gibi gerçek zamanlı ve lokasyon tabanlı dijitalleşmesi) sayesinde, lojistik sektöründeki iş süreçleri, birkaç adım ile cep telefonları ve bilgisayarlardan yönetilebiliyor.

Sayıları 2 bini yakın lojistik firmaları, istisnasız her gün, kendi bünyeleri dışındaki binlerce “güvenilir” şoför ve araca ulaşabilmek ve günlük sevkiyatlarını “sorunsuz” yönetebilmek için insan üstü bir efor sarf etmektedir. Çünkü, her gün yaklaşık 900 bin kamyonun yük aldığı sektörde, lojistik firmalarındaki “Özmal” adını verdiğimiz kendine ait kamyon sayısı %10’ların altındadır.

Tırport ile lojistikte dijitalleşme dönemi başlıyor

Bu nedenle de lojistik firmaları, binlerce bireysel kamyonu (güvenlik araştırmalarından geçmiş ve onaylı) kendi havuzlarında hazır tutmaktadır. Süreci, sıkıntısız yönetmek için de ciddi bir insan kaynağına ve zamana ihtiyaç duyuluyor. Ancak, günümüz Uberizasyon Akımı dönemidir. Tırport’un ortaya koyduğu sıra dışı teknolojiler ile, lojistik operasyonlarının daha hızlı ve etkili yapılmasına olanak sağlanıyor.

İlginizi çekebilir:  Turkcell’den karne hediyesi Samsung kampanyası

İş sürecinin her kademesinde, ciddi bir tasarruf göze çarpıyor. Özetle, Tırport’a üye olan kurumsal firmalar (Nakliye/Lojistik Firmaları vb.), artık Tırport CRM & ERP teknolojileriyle, hem kolay, hem de güvenilir bir operasyon yönetimi yapabilecektir. Tüm operasyonlar, kişiselleştirilmiş gösterge panellerinden anlık olarak izlenmektedir.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir