Marmara Credit Loops

Marmara Üniversitesi, kampüs içinde ‘Coin’ ile alışveriş başlatıyor

Marmara Üniversitesi, Kriptrade borsası işbirliğiyle gerçekleştireceği “Blockchain in Real Life” etkinliği kapsamında yeni dijital varlığı olan MCL Coin’i tanıtmaya hazırlanıyor. Bu projeyle, üniversite ekosistemi içinde bir kripto varlığın ilk kez özel sektör işbirliğiyle piyasaya sürülmesi ve kampüs içindeki ürün temininde kullanılabilmesi sağlandı. Bu işbirliği sayesinde, kripto varlıklarda üniversite ve özel sektör arasındaki ilk ortaklık ve dünyada ilk kez bir üniversite kampüsünde kripto varlığın kullanımı hayata geçirilmiş oldu.

Açık kaynak lisansıyla çıkarılan MCL Coin, Marmara Üniversitesi bünyesindeki Marmara Credit Loops (MCL) girişimi tarafından geliştirilirken, blokzinciri tabanlı olarak merkeziyetsiz şekilde üretilebilen bir kripto varlık olması ile öne çıkıyor. Bu koini üreten altyapı aynı zamanda vadeli çekler ve senetlere alternatif bir çözüm sunarak, karşılıksızlık başta olmak üzere çeşitli sorunları çözme iddiasını taşıyor. Türkiye’de bir üniversitenin öncülük ettiği ilk kripto varlık olan MCL Coin, öğrenciler başta olmak üzere tüm üniversite paydaşlarının çeşitli ürünlerin ve hizmetlerin tedarikinde kullanılmasını hedeferken, herkesin üretebileceği bir kripto varlık olmasıyla da dikkat çekiyor.

Türkiye’de ilk kez yerli bir kripto para borsası olan Kriptrade platformunda alım satıma sunulacak olan MCL’nin temel özelliklerinden biri, öğrencilerin eğitim materyalleri ve çeşitli tüketim ihtiyaçları başta olmak üzere birçok ürünü temin etmelerini sağlayacak bir koin olması. Market ürünleri, yiyecek ve gıda dahil pek çok unsurun MCL Coin ile temin edilmesi mümkün olacak. Bu proje, kampüs içindeki alışveriş deneyimini dönüştürmeyi ve kripto para birimlerinin günlük hayatta daha yaygın bir şekilde kullanılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıca MCL Coin, üniversite ekosisteminin finansal ve dijital dönüşümüne katkıda bulunarak öğrencilerin ve paydaşların finansal okuryazarlığını artırmayı hedefliyor.

Tanıtımın yapılacağı etkinlikte, projeyi topluma ve girişimcilere yayma çerçevesinde, Teknopark İstanbul’da Marmara Blokzinciri temelinde kurulu bir startup olan Sıfır Komisyon Zincir Market üzerinden %25 indirimli fiziksel altın satışlarının da stantlarda yer alması bekleniyor. Değerli konuşmacılar, uzmanlar ve panel tartışmalarıyla blokzincirinin startup dünyasındaki potansiyel projeleri desteklemeye yönelik beyin fırtınaları gerçekleştirilecek. Ayrıca hukukçuların, mevcut startup firmaların ve Teknopark uzmanlarının katılacağı konuşmalar ve panellerde, çıkarılması beklenen yasalar tartışılacak ve fikir alışverişi yapılacak.

İlginizi çekebilir:  Teknopark İstanbul, TÜBİTAK BİGG+ desteği kazandı

Kriptrade CEO’su Savaş Divanlıoğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “MCL Coin üniversite tarafından geliştirilen bir proje olduğundan bizim için hem çok heyecan verici hem de böyle bir ilke imza atmak çok özel bir duygu. Yakın gelecekte sıradan hale gelecek kripto varlıkların gerçek hayatta kullanımına, MCL Coin’i borsamızda listeleyerek öncülük ediyor ve geleceğin finansal ekosistemini şimdiden deneyimleme imkanına aracılık ediyoruz. Önümüzdeki günlerde görüşme halinde olduğumuz benzer projelerle de farklı yenilik ve uygulamaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”

Kriptrade ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez piyasaya çıkarılan MCL Coin, üniversite ve özel sektör işbirliğinin bir örneği olarak da dikkat çekiyor. Bu proje, Marmara Üniversitesi’nde gerçekleşecek “Blockchain in Real Life” etkinliğinde duyurulacak. Kriptrade CEO’su Savaş Divanlıoğlu, MCL girişiminin kurucusu Prof. Dr. Gültekin Çetiner ve araştırmacı yazar Hamza Yardımcıoğlu başta olmak üzere, çok sayıda iş dünyası temsilcisi, akademisyen ve sivil toplum önderinin katılımıyla gerçekleşecek olan etkinlik, 13 Mayıs 2024’te Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Etkinlik Merkezi’nde saat 09:00’da başlayacak.

Tek şarjla 70 gün | Logitech MX Anywhere 3 mouse incelemesi

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir