Tech Data

Netaş, AB’nin Health 5G konsorsiyumuna girdi

Netaş, odaklandığı sektörler arasında yer alan sağlıkta dijital dönüşüme liderlik ediyor. Başta şehir hastaneleri olmak üzere sağlık sektöründe birçok kuruluşun akıllı teknolojik altyapısını kuran Netaş, sektörün geleceğini kurgulayan global bir konsorsiyumun kurucularından oldu. Netaş bulut teknolojileri, IoT ve dijital dönüşümündeki uzmanlığı ve sağlık sektöründeki deneyimi ile AB’nin Health 5G konsorsiyumunda yerini aldı.

Sağlık sektöründe acil ve evde bakıma dair akıllı altyapı sistemleri geliştirmek üzere kurulan konsorsiyumda Netaş, sağlık hizmeti veren firmaların sensörlerinden gelen verileri bulutta toplayarak IoT platformu ION’da işleyip anlamlı hale getirecek. Netaş Ar-Ge Genel Müdür Vekili Bülent Kemal Mutlu, “Health 5G’ye katılarak AB’nin yeni nesil sağlık içerikleri araştırma konsorsiyumunun kurucuları arasında yer aldık” dedi.

Netaş, üstlendiği yerli ve global projelerle sağlık sektörünün dijital dönüşümüne liderlik ediyor. 800’ü aşkını Ar-Ge’de olmak üzere 2 binden fazla çalışanı ile Türkiye’yi geleceğin bilişim ve dijital dönüşüm dünyasına hazırlamaya devam eden Netaş, dünyanın pek çok ülkesinden 32 kuruluş tarafından oluşturulan Health 5G konsorsiyumunun da kurucuları arasında yer alıyor.

Sağlık sektöründe acil ve evde bakıma dair akıllı altyapı sistemleri geliştirilen proje kapsamında Netaş, sağlık hizmeti veren firmaların sensörlerinden gelen verileri bulutta toplayarak IoT platformu ION’da işleyip anlamlı hale getirecek.

Netaş Ar-Ge Genel Müdür Vekili Bülent Kemal Mutlu

“Bugüne kadar 5 şehir hastanesini “akıllı teknoloji” altyapısına kavuşturduk”

Health 5G projesinin 3 yıl süreceği bilgisini veren Netaş Ar-Ge Genel Müdür Vekili Bülent Kemal Mutlu, şunları söyledi:

“Netaş, sağlık sektörünün dijital dönüşümünde aktif rol alıyor ve bu alandaki gelişmelere liderlik ediyor. Bugüne kadar toplam 5 şehir hastanesinin akıllı altyapı hizmetlerini Netaş olarak biz sağladık. Bu alandaki liderliğimizi yer aldığımız uluslararası konsorsiyumlarda da ortaya koyuyoruz.

Son olarak bulut teknolojileri, IoT, dijital dönüşüm ve sağlık sektöründeki deneyimimiz ile AB’nin Health 5G konsorsiyumunun kurucuları arasında yer aldık. Health 5G; sağlık sektöründe, acil ve evde bakıma odaklanılıyor.

İlginizi çekebilir:  MediaMarkt ve istegelsin’den sevindiren işbirliği

Netaş, projede diğer firmaların sensörlerinden gelen verilerin bulutta toplayarak IoT platformu ION’da işleyip anlamlı hale getirecek. Örneğin, risk grubundaki bir kişiye yerleştirilen giyilebilir sensörden hastanın kalp atışı ve lokasyonu ile ilgili bilgi takibi yapılacak.

Bir kalp krizi halinde nabızda anormallik fark edilip, ION üzerinden aciliyet tespit edilecek ve acil yardım ekiplerine haber verilecek. Sağlık sektörünün geleceğini kurgulayan projenin, 2021 yılına kadar devam etmesi öngörülüyor.

Netaş olarak, teknoloji alanında yeni ufuklar açarak Türkiye’yi bölgenin yüksek teknoloji merkezi haline getirme hedefine doğru yürümeye devam edeceğiz.”

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir