Netaş’dan parmak damar izi ile kimlik doğrulama teknolojisi

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketi Netaş, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) zorunlu kıldığı biyometrik kimlik doğrulama sistemi kapsamında, SGK onaylı parmaktan damar okuma  teknolojisine sahip BIOMIG ürününü pazara sundu. Netaş’ın, BIOMIG’in Türkiye’deki tek yetkili satış ve servis şirketi olmasıyla ilgili anlaşma, Netaş CEO’su C. Müjdat Altay ile MIG Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Güner Güçkıran arasında imzalandı. Kimlik doğrulamada yeni bir sistem olan BIOMIG isimli ürün, yüksek teknolojisiyle sağlık kurumlarına ve hastalara kullanım kolaylığı sunuyor.

Netaş’ın SGK’nın onayıyla pazara sunduğu BIOMIG, kullanıcı dostu özellikleriyle ön plana çıkıyor. İnsan parmağının küçük bir alanını tarayarak çalıştığı için, diğer biyometrik cihazlara göre çok daha hijyenik ve hızlı bir kullanım sağlayan Biomig,  biyometrik doğrulama sonucunu kullanıcıya sesli olarak bildiriyor. Opsiyonel olarak sunulan WiFi ve 3G desteğiyle, sağlık kurumlarının kablosuz ağına bağlanarak çalışabilen Biomig, böylece  yatan hastaların biyometrik doğrulamasında kolaylık sağlıyor.

“Tak-Çalıştır” tasarımıyla kurulum kolaylığı sağlayan, tek parçadan oluşan ve ek lisanslama gerektirmeyen Biomig, biyometrik doğrulamayı parmak damar izi hassasiyetine indiriyor  ve avantajlı fiyatlarla pazara sunuluyor.

SGK’nın, artan tedavi ve ilaç harcamalarını kontrol altına alabilmek ve bu konuda olası usulsüzlüklerin önüne geçebilmek amacıyla 2012 yılı içinde devreye soktuğu damar izi üzerinden kimlik doğrulama sisteminin kullanımı, 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren Türkiye’deki tüm resmi ve özel hastanelerle sağlık kuruluşlarında zorunlu hale gelecek. 1 Eylül’den itibaren Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi‘ne geçmeyen hastanelerin, Medula hizmet kayıtlarına izin verilmeyecek.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  100 bin dolar ödüllü hack yarışması

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir