Ödemeli TV’de 2020 beklentisi 1.1 milyar abone

2020 yılı itibariyle, ödemeli TV abonelerinin sayısının küresel bağlamda 1.1 milyara yükselmesi ve 307.5 milyar dolar gelir elde edilmesi bekleniyor. Özellikle Latin Amerika ve Asya bölgelerinin başı çektiği bu gelişmede, dünyanın önde gelen uydu şirketi SES’in de rolü büyük.

SES-10 uydusu, 30 Mart 2017 tarihinde, NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden, SpaceX’in tekrar kullanılan Falcon 9 roketi aracılığıyla başarıyla fırlatılılara bir ilke imza atmıştı. SES-10, yeniden uçuşu kanıtlanmış birinci kademeli roket güçlendirici aracılığıyla fırlatılan ilk sabit konumlu ticari uydu olma özelliğini taşıyor. 27’si kademeli olan 55 adet 36MHz transponder eşdeğerlerinin Ku-band uydu yükü ile, çok görevli faaliyet gösteren bu uydu, tamamen Latin Amerika’ya hiz-met sunmaya adanmış ilk SES uydusu.

SES-10’un yüksek sinyalleri, bölgede, doğrudan eve yayın (DTH), işletme ve mobilite hizmetleri sunan SES’in etkinliğini artırırken, bir kez daha dünyanın önde gelen uydusu oluşunun altını çiziyor. 67 derece Batı pozisyonundaki SES-10, Meksika, Orta Amerika, Güney Amerika ve Karayipler için ek kapasite sağlıyor.

SES-10’un yüksek güçlü sinyalleri, Meksika ve Karayipler, Güney Amerika ve Brezilya’daki video pazarının yanı sıra veri ve mobilite sektörlerine hizmet verirken, tüm Latin Amerika bölgesindeki farklı iş ihtiyaçlarını da karşılıyor. Uydu aynı zamanda, Latin Amerika’daki video büyümesinin hızlandırılmasına katkıda bulunarak DTH operatörlerinin kıtada genişlemelerine yardımcı olacak. Öte yandan, SES-10 üzerindeki ek kapasite sayesinde yayıncılar, 2025 yılına kadar 80’den fazla Ultra HD kanalın yayın yapması beklenen Latin Amerika pazarındaki artan resim talebini karşılayabilecekler.

İnternet trafiğinin 2020 yılına kadar kişi başına 15 GB seviyesine ulaşmasıyla birlikte SES-10, telekomünikasyon operatörlerine, servis sağlayıcılarına ve artan veri ve bant genişliği ihtiyacındaki işletmelere yardımcı olacak.

SES-10 aynı zamanda denizcilik sektörüne, özellikle kruvaziyer turizminin geliştiği Karayipler’de gerekli bağlantıyı sunarak bağlantı kurarak, dünya genelindeki denizyolu yolcu gemilerinin % 40’ına destek sağlayacak. Buna ek olarak, 2015 yılında Latin Amerika’da sayıları 44 olan bağlantılı uçakların, 2020 yılında 1.500’den fazla olması beklenirken SES-10, artan havada bağlantı
ihtiyacını karşılayacak.

İlginizi çekebilir:  General Mobile GM 8 n11.com’da satışta

SES açısından bu özel aracı faaliyete geçirmenin etkisi, tüm uydu endüstrisini yeni bir döneme taşıdığından dolayı çok önemlidir. Bu uydunun uçuşu kanıtlanmış bir roket güçlendirici aracılığıyla fırlatılması uydu endüstrisinin ekonomisini daha uygun hale getirmesinin yanı sıra daha fazla verimlilik ve erişilebilirlik avantajları da sunuyor. Buna ek olarak, roketlerin tam ve hızlı bir şekilde yeniden kullanılabilirliği gerçekleştiğinde, gelecek yıllarda uzay endüstrisini dönüştüren yeniliklere daha fazla kaynak yatırılabileceği de belirtiliyor.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir