RTX 3050

Palworld Oyun Dünyasını Yıktı Geçti! Peki, RTX 3050 Laptop’larda Nasıl Çalışıyor?

Oyun dünyası şu sıralar tarihî anlara tanıklık ediyor. Steam platformunda, 2018’de gerçekleşen anlık 3,2 milyon oyunculuk PlayerUnknown’s Battleground’s rekorunun bir benzeri başka bir oyun tarafından kırıldı. Peki, hangi oyun çıkışının kısa süre sonrasında anlık 2,1 milyon oyuncuya ulaşarak Steam’in neredeyse çevrim içi oyuncularının yüzde onluk kısmını ekran karşısına kilitleyebildi? Tabii ki Palworld. Steam’de Erken Erişim aşamasında olmasına karşın 8 milyonun üzerinde satış yapan, Steam’e ek olarak Xbox Game Pass kütüphanesine eklenerek sayısız oyuncuya ulaşan Palworld’ü biraz daha yakından tanımaya ve oyunun, GeForce RTX 3050 laptop modelleri üzerinde nasıl çalıştığını öğrenmeye ne dersiniz?

Hem Sevimli Hem de Bağımlılık Yapıcı Bir Oyun: Palworld

İçinizdeki “canavar toplama” isteğini kamçılayan Pokémon, Digimon ve Bakugan gibi serilerle yeterince vakit geçirdiyseniz hatta oyunlarını oynadıysanız, RTX 3050 ekran kartlı laptop modelleriyle deneyimleyebileceğiniz Palworld, mutlaka ilginizi çekecektir. Takuro Mizobe liderliğindeki, Japonya merkezli Pocket Pair tarafından geliştirilen Palworld; ARK: Survival Evolved’ın hayatta kalma dinamiklerini, The Legend of Zelda serisinin keşif ve macera unsurlarını, Pokémon’un ise canavar toplama ve eğitme özelliklerini beraberinde getiriyor.

19 Ocak 2024’te Erken Erişim olarak yayımlanan çok oyunculu açık dünya yapımda, Palworld’ün geniş ve kapsamlı dünyasında hayatta kalıp kaynakları toplamanız, güvenliğiniz için sığınaklar inşa etmeniz ve elbette, kimi sevimli kimisi biraz ürkütücü “canavar”lar olan “Pal”leri toplamanız gerekiyor. Bahse konu canavarları toplama yönteminiz ise onları çeşitli şekillerde yorduktan sonra kürenize çekmekle mümkün oluyor, aynen Pokémon’daki gibi. Tabii bu yorma işlemi için elinizde doğru ekipmanlar olması ve seviyenizin de yeterli düzeyde bulunması önem kazanıyor. Aksi hâlde “Bu ne kadar da sevimli bir canavarmış,” diyerek yanına yaklaştığınız Pal, sizi pataklayıp oyuna en başından başlamanıza neden olabiliyor. Kaybettiğiniz eşyalar ve diğer gereçler ise neyse ki onları bıraktığınız yerde duruyor. Yine de oyunda nasıl öldüğünüze dikkat etmeniz gerekiyor zira suya düşerek ve kolay kolay ulaşılmayacak bir zindanda öldüğünüz takdirde, karakterinize ait eşyalara ulaşmanız olanaksız hâle gelebiliyor.

İlginizi çekebilir:  'Call of Duty: Modern Warfare' ve 'Call of Duty: Warzone' için NVIDIA Reflex desteği

İşçi, Savaşçı ya da Binek. Pal’leri Farklı Şekillerde Kullanmak Mümkün

Palworld’deki Pal’ler, sevimli birer “canavar” olmalarının yanında oyunun seyrini büyük oranda değiştirebilen çok yönlü iş arkadaşları, savaş partnerleri ve hatta sadık binekler olarak kullanılabiliyor. Pal’lerinizi, kaynakları toplamak ve inşaat yapmak için görevlendirmeniz mümkün oluyor. Örneğin, çiftlik kurarken Pal’leriniz tarlaları sürebiliyor, sebzeleri toplayabiliyor; size yalnızca onları yönlendirmek ve gözetmek düşüyor. Bu sayede kendi yapmanız gereken işleri Pal’leriniz aracılığıyla otomatikleştirebiliyorsunuz.

Sevimli canavarları, savaşçı olarak da yetiştirip değerlendirmenize izin veren oyunda Pal’leri çeşitli yollarla eğitip onların dövüş yeteneklerini geliştirerek savaş alanında size eşlik etmelerine izin veriliyor. Güçlü görselleriyle RTX 3050 laptop çeşitlerinde heybetli duran zorlu boss’lar veya vahşi canavarlar, müttefik konumundaki Pal’lerin yardımıyla daha kolay etkisiz kılınıyor. Hatta böylesi zamanlarda lav silahına dönüşen bir Pal’i yanınıza almak, gerçekten de iyi bir fikir oluyor. Binek şeklinde yönetebileceğiniz, minigun’lu bir Pal ise hem uzun mesafeleri kolayca katetmenize hem de karşılaşacağınız tehlikelere karşı güvende kalmanıza yardım ediyor.

Canavar Toplamanın Keyfi, Canavar Gibi RTX 3050 Laptop’larla Çıkıyor

Çıkışının üzerinden çok zaman geçmemesine karşın tam anlamıyla “anında klasik” hâline gelen Palworld, Unreal 5 oyun motoruyla hayat buluyor. Geniş açık dünyalar sunan etkileyici oyun, GeForce RTX 3050 laptop varyasyonlarıyla kusursuz biçimde deneyimlenebiliyor.

Ayrıca Palworld, NVIDIA’nın birçok oyuna kazandırdığı DLSS (Derin Öğrenme Destekli Süper Örnekleme) özelliğinden yararlanıyor. Monster Notebook tarafından geliştirilen RTX 3050 ekran kartlı laptop seçenekleriyle 1080p çözünürlükte, “Epic” grafik detay seviyesinde 60 fps ve üzeri değerlerde oynanabilen yapım, Intel işlemcili ve geniş kapasiteli RAM’e sahip modellerle herhangi bir takılma veya yavaşlama olmaksızın tecrübe edilebiliyor.

Siz de Palworld gibi popüler oyunları, performans sorunlarıyla karşılaşmadan oynamayı ve gerek kendi başınıza gerekse arkadaşlarınızla unutulmaz oyun süreçleri geçirmeyi planlıyorsanız, Monster imzalı Abra ailesindeki NVIDIA GeForce RTX 3050 laptop çeşitlerini inceleyebilir, gereksinimlerinize yanıt veren modeli, en cazip RTX 3050 laptop fiyatları üzerinden kolayca satın alabilirsiniz.

5/5 - (1 vote)

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir