Charging Hub

Reeder elektrikli araç üretme planlarını açıkladı

Türkiye merkezli teknoloji ürünleri üreticisi Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş., yüzde %80’i yerlilik oranına sahip elektrikli araç üreteceğini duyurdu. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

“Şirketimizin yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleri ülkemiz ekonomisine kazandırma hedefleri kapsamında Ar-Ge departmanımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hızla devam etmektedir.

İlk araç 30 Ağustos 2024’te banttan çıkacak

Bu çalışmalar dahilinde %80’i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli araç üretimi hedefimize uygun olarak, üretim planlamalarını Samsun’daki üretim tesislerimizde yaptığımız elektrikli araç projemizdeki ilk test aracımızı 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarımızdan çıkartmayı hedefliyoruz.

Elektrikli araç üretimimize ilişkin gelişmeler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu’nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edecektir.”

Otomobil mi, mikromobilite aracı mı?

Şirketin üreteceğini açıkladığı elektrikli aracın, otomobil mi yoksa daha küçük çapta mikromobilite aracı mı olduğu konusunda paylaşılan bir bilgi bulunmuyor. Elektrikli araç üretim planları duyurusunun ardından şirketin hisselerinde yükseliş yaşandı.

Merkezi Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Reeder, Eylül 2023’te borsaya açılmıştı. Talep toplama işlemleri, 13-14-15 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşen halka arzda 4,26 milyon yatırımcıdan talep gelirken, halka arz büyüklüğü 2 milyar TL olmuştu.

Uygar Saral kimdir?

Uygar Saral kimdir?

Reeder şirketi Uygar Saral tarafından kuruldu. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ’98 mezunu. İkinci üniversite olarak Hollanda’daki Arnhem Business School’u bitirdi. Master’ını Uluslararası Strateji ve Kültür üzerine İsveç’teki Linköping Üniversitesi’nde yaptı.

İş hayatına Philips Consumer Electronics’in Amsterdam’daki genel merkezinde başladı. İsveç’in Norköping kentindeki Saab Military Systems’da devam etti.

Amazon göndermedi kendisi yaptı

2004’te Türkiye’ye dönmesinin ardından 6 yıl kadar profesyonel hayatını satış ve pazarlama alanında sürdürdü. Genel Müdürlüğe kadar yükseldikten sonra 2009 yılında, Türkiye’ye reeder’ı getirerek ilk e-kitap okuyucuyu piyasaya sunan kişi oldu.

İlginizi çekebilir:  Lexus LBX Venedik Film Festivali'nde boy gösterecek

E-kitap okuyucu pazarının lideri olup, tablet bilgisayarlar ve aksesuarlar dahil çok sayıda ürünü yelpazesinde bulunduran Selekt Bilgisayar’ın kurucu ortağı.

Bu teknolojiyi Türk insanı da hak ediyor

Togg Fabrika Gezisi | Gemlik’te üretim nasıl yapılıyor?

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir