Reecoin

Reeder, Reecoin adlıyla kripto para çıkarma kararı aldı

Samsun merkezli teknoloji şirketi Reeder iştiraki Reeder Bilişim, “Reecoin” ismiyle kripto para için ICO (Initial Coin Offering/ Dijital Varlık İlk Halka Arz) yapma kararı aldığını açıkladı. Reecoin projesi, Reeder Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ ile Bitexen Teknoloji AŞ ve Exenpay Teknoloji AŞ arasında yapılan iş birliğiyle hayata geçecek.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na KAP’a yapılan açıklamada, şirketin blockchain (blok zinciri) teknolojisinde global ölçekte yaşanan gelişmeleri yakından takip etttiği vurgulanarak, söz konusu dijital varlık ilk halka arzının 2024 yılı Şubat ayı sonuna kadar tamamlanması planlanmakta olduğu ifade edildi.

KAP’a yapılan açıklamada neler var?

Reeder Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na KAP’a yapılan açıklama şöyle:

“Şirketimiz blockchain (blok zinciri) teknolojisinde global ölçekte yaşanan gelişmeleri yakından takip etmektedir. Tüm dünya ile eş anlı olarak ülkemizde de söz konusu teknolojinin yaygınlaşmasına istinaden blockchain teknolojilerinin, üretim ve satışını yapmakta olduğumuz ürünlerin pazarlama ve satış programlarında kullanılması amacıyla, Şirket’imizin iştiraki olan Reeder Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından “Reecoin” ismiyle ICO (Initial Coin Offering/ Dijital Varlık İlk Halka Arzı) yapma kararı alınmış ve bu amaçla Şirket’imizin iştiraki olan Reeder Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ ile Bitexen Teknoloji AŞ ve Exenpay Teknoloji AŞ arasında bugün (14.02.2024) tarihli sözleşme imzalanmıştır.

Söz konusu dijital varlık ilk halka arzının 2024 yılı Şubat ayı sonuna kadar tamamlanması planlanmakta olup ihraca ilişkin White Paper (tanıtım belgesi) dokümanı http://reecoin.io internet sitesinde yayınlanacaktır.

Konuya dönük gelişmeler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu’nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince bilgilendirmeler yapılmaya devam edilecektir.”

ReeCoin nedir?

ReeCoin nedir? ReeCoin hakkında neler biliniyor?

ReeCoin, Ethereum teknolojisi üzerine inşa edildi. ReeCoin, Reeder’ın ürettiği teknolojik ürünlerle entegre bir ekosistem sunarak, blockchain teknolojisini günlük yaşama daha entegre hale getirmeyi amaçlamaktadır. ReeCoin ile Reeder ürünleri satın alınabilecek. Şirketin amacı kendi ekosistemini kurmak.

Reecoin web sitesinde şu bilgiler yer alıyor:

“Reecoin, Reeder markası tarafından başlatılan yenilikçi bir kripto paradır.

Finansal teknolojiler, son yıllarda radikal bir dönüşüm yaşadı ve bu dönüşümün merkezinde blockchain teknolojisi yer alıyor.

Blockchain, finansal işlemlerin güvenliğini, şeffaflığını ve verimliliğini artırma potansiyeline sahip olup, geleneksel finansal sistemlerin karşılaştığı pek çok zorluğa yenilikçi çözümler sunuyor. Bu yenilikçi ruhla, Reeder Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ (Reeder Bilişim) Reecoin projesini başlatarak, blockchain’in sınırlarını daha da genişletmeyi hedefliyor.

Reecoin, Ethereum Virtual Machine (EVM) uyumlu bir altyapı üzerine kurulu olup, bu sayede geniş bir kullanıcı ve geliştirici topluluğu ile uyumluluk ve genişletilebilirlik sunar.

Reecoin’in temel amacı, güvenli, hızlı ve düşük maliyetli ağ hizmetlerini herkes için erişilebilir kılmaktır. EVM altyapısına sahip olması, projenin başlangıçta geniş bir dizi akıllı sözleşme ve uygulamayla uyumlu olmasını sağlar, bu da adaptasyonu ve entegrasyonu kolaylaştırır.

Ancak Reecoin’in vizyonu, mevcut teknolojik sınırları aşmak ve kendi bağımsız blockchain altyapısına geçişi içerir. Bu stratejik geçiş, Reecoin’in özelleştirilmiş ihtiyaçlara daha iyi hizmet etmesini, ölçeklenebilirliği artırmasını ve teknolojik inovasyonlara öncülük etmesini sağlayacaktır.

Mainnet geçişinin tamamlanması, Reecoin ekosisteminin sadece bir kripto para olmaktan çıkıp, bir dizi teknolojik ürün ve hizmetin piyasaya sürülmesine, bu hususta pazarlama programları iletişimi yapılmasına olanak tanıyacak bir dönüm noktasıdır.

Bu ürünler, kullanıcı deneyimini iyileştirmek, işlemleri daha da güvenli hale getirmek ve blockchain teknolojisini günlük hayatın bir parçası haline getirmek için tasarlanmıştır.

Reecoin, bu yenilikçi adımlarla, dijital ekonominin geleceğini şekillendirme ve kullanıcıları için yeni değerler yaratma misyonunu üstlenmektedir.”

Reeder Elektrikli otomobil

Elektrikli otomobil açıklaması heyecan yaratmıştı

Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş., geçtiğimiz günlerde de yüzde %80’i yerlilik oranına sahip elektrikli araç üreteceğini duyurmuştu.

İlginizi çekebilir:  Dijital Gündem, Dr. Ali Taha Koç’u konuk ediyor

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Yüzde 80’i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli araç üretimi hedefimize uygun olarak, üretim planlamalarını Samsun’daki üretim tesislerimizde yaptığımız elektrikli araç projemizdeki ilk test aracımızı 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarımızdan çıkartmayı hedefliyoruz.” ifadeleri yer almıştı.

Reeder, Eylül 2023’te borsaya açılmıştı

Merkezi Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Reeder, Eylül 2023’te borsaya açılmıştı. Talep toplama işlemleri, 13-14-15 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşen halka arzda 4,26 milyon yatırımcıdan talep gelirken, halka arz büyüklüğü 2 milyar TL olmuştu.

Reeder uygar saral

Reeder Uygar Saral tarafından kuruldu. Uygar Saral kimdir?

Reeder şirketi Uygar Saral tarafından kuruldu. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ’98 mezunu. İkinci üniversite olarak Hollanda’daki Arnhem Business School’u bitirdi. Master’ını Uluslararası Strateji ve Kültür üzerine İsveç’teki Linköping Üniversitesi’nde yaptı.

İş hayatına Philips Consumer Electronics’in Amsterdam’daki genel merkezinde başladı. İsveç’in Norköping kentindeki Saab Military Systems’da devam etti.

2004’te Türkiye’ye dönmesinin ardından 6 yıl kadar profesyonel hayatını satış ve pazarlama alanında sürdürdü. Genel Müdürlüğe kadar yükseldikten sonra 2009 yılında, Türkiye’ye reeder’ı getirerek ilk e-kitap okuyucuyu piyasaya sunan kişi oldu.

E-kitap okuyucu pazarının lideri olup, tablet bilgisayarlar ve aksesuarlar dahil çok sayıda ürünü yelpazesinde bulunduran Selekt Bilgisayar’ın kurucu ortağı.

Yeni Toyota C-HR Hybrid otomobil hakkında bilmeniz gerekenler

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

5/5 - (1 vote)

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir