Sağlıkta bilgi kirliliğiyle mücadele başlıyor

İnternet Geliştirme Kurulu, Bilinçli Sağlık Platformu ile sağlık alanında yaşanan bilgi kirliğinin önüne geçmek için işbirliği yapıyor.

Kamuoyunu sağlık ve gıda konularında uzmanlar yoluyla bilgilendirmeyi hedefleyen Bilinçli Sağlık Platformu, internet üzerinden yayılan bilgiler konusunda uyarılarda bulunacak. İşbirliği kapsamında çalışma grubu oluşturulması, projeler üretilerek uygulamaya konulması planlanıyor.

Bilinçli Sağlık Platformu sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, konularında uzman olmayan kişilerin sağlık konusunda toplumu yanlış yönlendirdiğini belirterek bu konunun sağlığı tehdit eder noktaya geldiğini kaydetti.

Özellikle medya aracılığı ile kamuoyuna ulaşan bilgiler konusunda işbirliği gerektiğini belirterek “Tüm paydaşların işbirliği gerekiyor” diye konuştu. Prof. Dr. İlhan, özellikle online kaynaklardaki bilgilerin geliştirilmesinde uzmanlar ile işbirliği yapılması konusunda İnternet Geliştirme Kurulu’nun deneyimlerinden yararlanacaklarının altını çizdi.

serhatozeren

İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren ise, özellikle farkındalık yaratacak projeler üzerinde duracaklarını belirterek, “Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da doğru bilgiye ulaşılması için farkındalık yaratmak gerekiyor. Bu önemli iş birliği ile sağlık alanında farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. ” diye konuştu.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  2015 güneş, rüzgâr ve sudan elektrik üretiminde rekor yılı oldu

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir