Gündem

SAP Eğitim Platformu Projesi Pilot Çalışması başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın FATİH Projesi kapsamında geliştirdiği eğitim-bilişim birlikteliğine katkı olarak dünyadaki farklı eğitim sistemleri ile uyumlu olan ve Türk mühendisler tarafından İstanbul’da geliştirilen SAP Eğitim Platformu, öğretmen, öğrenci ve ebeveynleri her yerden ve her cihazdan erişilebilen bir sistemde bir araya getirmenin yanı sıra, öğrencilerin sosyal iletişim becerilerini de geliştirecek.

Türkiye’deki eğitim sisteminin dijitalleşmesini hedefleyen FATİH Projesi kapsamında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknoloji Genel Müdürlüğü işbirliği ile uluslararası yazılım firması SAP Development Center Türkiye tarafından hazırlanan SAP Eğitim Platformu, pilot çalışması başladı.

Pilot çalışma kapsamında İstanbul’un farklı ilçelerinden seçilen 11 okulun proje sınıfları, derslerini SAP Eğitim Platformu uygulaması üzerinden işleyecek ve elde ettikleri sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı ve SAP ile paylaşacak. Türk eğitim sistemi de dâhil olmak üzere dünyadaki farklı eğitim sistemleri ile uyumlu olarak Türk mühendisler tarafından İstanbul’da geliştirilen SAP Eğitim Platformu, öğretmen, öğrenci ve ebeveynleri her yerden ve her cihazdan erişilebilen bir sistemde bir araya getirmenin yanı sıra, öğrencilerin sosyal iletişim becerilerini de geliştirecek. Gerçek zamanlı istatistiki analiz ve raporlama imkânı veren büyük veri işleme platformu SAP HANA ile pilot uygulama süresince öğrencilerin akademik gelişiminin takibi yapılacak.

Tanıtım etkinliğinin açılış konuşmasını yapan SAP Development Center Türkiye Genel Müdürü Cafer Tosun, “Bugün bu proje kapsamında hedeflerimize ilk adımımızı atıyoruz” dedi. FATİH Projesi’nde yer almanın en büyük hedefleri arasında yer aldığını vurgulayan Tosun, “Bugün pilot çalışmalarına başladık. Halihazırda tam olarak bilgi çağında yaşıyoruz. Her yaşta, her bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmak artık mümkün. Bu platform, öğrencileri, öğretmenleri, okul idarecilerini ve ebeveynleri destekleyecek” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin eğitimde yaşadıkları sıkıntıları ve başarılı buldukları alanları analiz edebileceklerini ifade eden Cafer Tosun, uygulamayı daha fazla öğrenci ve öğretmen kullandıkça eğitim kalitesinin artacağını söyledi. SAP Eğitim Platformu’nun birçok ülkede imrenilen bir çalışma olduğunun altını çizen Tosun, “Hâlihazırda 11 pilot okul seçilmiş durumda. Elde edeceğimiz geri bildirimlerle projeyi daha da ilerletmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz ülkedeki her okula, her öğretmene ve her öğrenciye ulaşmak” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi Şube Müdürü Murat Adalı, “Bakanlığımızın gösterdiği doğrultuda yaptığımız proje ile eğitime destekte bulunmak bizim için çok önemli. Attığımız her adımda Milli Eğitim Bakanlığı’nın FATİH Projesi kapsamında geliştirdiği eğitim-bilişim birlikteliğine katkıda bulunmayı hedefledik. Bu bilişim ağı öğretmenler ve öğrenciler olarak herkesin faydalanabileceği ve sosyal iletişim becerisini geliştirecek çok önemli bir ortam olacak” diye konuştu. SAP Eğitim Platformu’nun eşsiz olanaklar sunacağını vurgulayan Adalı, bu teknoloji sayesinde öğretmenlerin öğrencilerini daha iyi tanıyabileceğini ve eğitim durumlarını daha yakından takip edebileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı Fatih projesi İstanbul Fatih ilçesi koordinatörü Esin Burcu İliş ise şunları söyledi: “FATİH Projesi, tüm sınıflarımızda öğrencilerimizin günümüzün teknolojik gereksinimlerinden faydalanmalarını sağlayan bir proje. Proje kapsamında ilk ve orta öğretim seviyesindeki okullarda donanımsal tedarikler sağlandı. Tüm bunların yanında öğretmenlerin teknoloji boyutunda desteklenmesi amacıyla hizmet içi eğitimler, içerik geliştirme ve üretim çalışmaları da devam ediyor.”

Basın toplantısının ardından SAP Yazılım Geliştirme Merkezi Yazılım Geliştirme Mühendisleri Seda Kazkılınç ve Zeynep Gülen, SAP Eğitim Platformu’na dair ayrıntıları katılımcılarla paylaştı.

SAP Eğitim Platformu Projesi kapsamında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Murat Türedi SAP Eğitim Platformunun sınıf içi kullanımına dair bilgiler verirken SAP Türkiye, Eğitim Çözümleri Danışmanı Nazmiye Güneş Question Mark Tanıtımı yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir