ses

SES, dünya çapında 361 milyon tv hanesine erişim sağlıyor

Yıllık pazar araştırması, SES’in uydu üzerinden içerik dağıtımındaki küresel lider konumunu bir kez daha gözler önüne sergiliyor

SES, uydu TV erişimi konusunda endüstrinin önde gelen değerlendirmesi olan yıllık Uydu Gözlem Raporu sonuçlarını açıkladı. Pazar araştırmasına göre SES, uydu üzerinden doğrudan ve dolaylı olarak içerik dağıtımını sağlayan lider konumunu sağlamlaştırdı. Yaklaşık 3000’i HD olmak üzere 8265 TV kanalına ev sahipliği yapan SES, dünya çapında toplam 361 milyon haneye erişim sağlayarak sektöre öncülük etmeye devam ediyor.

Bu yılki Uydu Gözlem Raporu pazar araştırması, Avrupa’da (+2 milyon hane) ve Afrika’da (+2 milyon hane) büyümenin devam ettiğini gösterdi. Araştırma sonuçlarına göre, SES’in 19.2 derece Doğu’da bulunan başlıca yörünge çevresindeki uyduları artık 118 milyon haneye, bir diğer ifadeyle tüm Avrupa TV hanelerinin yüzde 43’ünden fazlasına hizmet veriyor. 19.2° Doğu’dan HD içerik alan TV hanelerinin sayısı da son beş yılda neredeyse yüzde 30’luk bir artışla yüzde 84’e yükselmeye devam etti.

Afrika’da SES, Etiyopya’nın ilk özel TV platformu Ethiosat’ın 57 derece Doğu NSS-12 üzerinden yayın yapmasını sağlamasının bir sonucu olarak Etiyopya TV pazarındaki erişimin arttığını da gördü. Etiyopya’daki TV yaygınlığı dört yıl öncesine göre üç katına çıktı ve 2020 yılsonu rakamları yüzde 49’a yükseldi.

Genel olarak, SES’in TV hanelerine erişimi, büyük ölçüde Hindistan’daki düzenleyici otorite tarafından uygulanan ve aktif abonelerin yeni bir tanımını gerektiren raporlama metodolojisindeki bir değişiklik nedeniyle bu yıl marjinal olarak azaldı.

Ek olarak, Avrupa pazarındaki temel eğilimler belirlendi:

• HD ve UHD pazarında büyüme – uydu, HD için tercih edilen platform olmaya devam ederken kablolu ve IPTV hanelerinin birleşimi ile nerdeyse aynı olan HD TV hanelerinin yaklaşık yüzde 40’ını temsil ediyor. Ek olarak, UHD ekranları 2019’dan bu yana yüzde 5 puan arttı ve şu anda Avrupa TV hanelerinin yüzde 20’sinde mevcut bulunuyor.
• OTT içeriği tamamlayıcı özelliğini sürdürüyor – OTT TV, lineer TV’nin yerini almazken tamamlayıcı bir unsur olmaya devam ediyor. Son beş yılda OTT TV yüzde 138 oranında büyürken, geleneksel lineer TV- ister uydu, kablo, IPTV veya karasal olsun- büyük ölçüde sabit kalmıştır.

İlginizi çekebilir:  Apple CEO'su Tim Cook dolar milyarderleri listesinde

SES İcra Kurulu Başkanı Steve Collar araştırmacının sonuçlarıyla ilgili şu yorumu yaptı: “Sektörün en önemli raporu olan Uydu Gözlem Raporu’nun bu yılki sonuçları, HD ve UHD içeriği aracılığıyla en sürükleyici görüntüleme deneyimini sunmaya odaklanmamızla birlikte küresel erişimimiz açısından SES’in yerleşik liderlik konumunu bir kez daha doğruladı. COVID-19 salgını içerik tüketimini her zamankinden daha fazla artırırken dünyanın büyük bölümlerinde lineer TV, insanların haber ve bilgileri tüketmesi için birincil seçenek olmaya devam ediyor. Video müşterilerimizin olabildiğince çok izleyiciye birden çok ekran aracılığıyla ulaşmasını sağlamak için yenilikler yapmaya devam edeceğiz.”

Kablosuz oyuncu faresi | Logitech G502 Lightspeed incelemesi

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir